Cel mai promiţător jucător al Oţelului, Tudorie, a fost la un pas de un transfer la Steaua

Cel mai promiţător jucător al Oţelului, Tudorie, a fost la un pas de un transfer la Steaua
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Negocierile avansate dintre Tudorie şi gruparea bucureşteană au intrat în impas în ultimul moment, când au intervenit problemele cu statutul jucătorului


În finalul perioadei de transferuri Oţelul l-a cedat deja pe Ionuţ Neagu la Steaua pentru 620.000 de euro, o certitudine a echipei, fiind titular meci de meci în ultimii trei ani, iar ieri, gălăţenii erau foarte aproape să-l cedeze şi pe cel mai promiţător jucător din lot, Alexandru Tudorie (17 ani), tot la gruparea din Ghencea. Afacerea presupunea împrumutul lui Tudorie pentru un sezon, cu opţiune de cumpărare. Suma de transfer pe care ar fi plecat Tudorie se învârtea în jurul a unui milion de euro, cu prima tranşă de 500.000 de euro de plătit în iarnă, dar cei din Consiliul de Administraţie au dorit să primească o parte din bani încă de acum, conform surselor din cadrul clubului. Tudorie ar fi făcut parte din echipa U19 a Stelei din Liga Campionilor, din care fac parte majoritatea jucătorilor de la lotul naţional, urmând să fi evoluat contra echipelor similare a celor de la Chelsea, Schalke şi FC Basel.

 

Steaua Dunării, problema transferului

 

Mutarea a picat în ultimul moment deoarece Tudorie este deţinut de Oţelul în copropietate cu Steaua Dunării Galaţi, club specializat în creşterea de copii şi juniori. Astfel, cei de la Steaua Dunării ar fi trebuit să primească jumătate dintr-o eventuală sumă de transfer. De asemenea, un reprezentat al clubului gălăţean specializat în fotbalul juvenil a spus că la orice negociere de transfer a lui Tudorie, şi cei de la Steaua Dunării ar fi trebuit să fie de faţă.

„Poate tocmai de aceea au refuzat transferul, când s-au dumirit că jumătate din bani trebuiau să ajungă la noi. Dacă semnau, s-ar fi trezit probabil cu un memoriu, pentru că la negocieri ar fi trebuit să fim chemaţi şi noi. Cam o treime dintre juniorii de la Oţelul sunt în aceeaşi situaţie, provin de la noi”, a spus un reprezentant al clubului Steaua Dunării.

Astfel, conform unor surse din cadrul clubului, transferul a picat pentru că cei din Consiliul de Administraţie de la FC Oţelul n-au dorit să împartă cu Steaua Dunării eventuala sumă pe care ar fi încasat-o.

Managerul general Oţelului, Narcis Răducan, a declarat pe siteul oficial că cei de la clubul gălăţean s-au opus transferului.

„Confirm faptul că Steaua a fost interesată de Tudorie, dar considerăm că în acest moment este mai bine, atât pentru Alexandru, cât şi pentru Oţelul, să rămână în curtea noastră. Dacă va continua în aceeaşi linie va ajunge un fotbalist de mare valoare”, a afirmat Narcis Răducan.

 

Tudorie a fost dorit şi de Milan

 

Alexandru Tudorie are la activ şi alte transferuri ratate, toate trei din Italia, pe rând, la Padova, AC Milan şi apoi Sampdoria. De fiecare dată clubul gălăţean s-a opus plecării tânărului atacant, care joacă în mod constant la echipele naţionale de juniori, chiar şi la cele mai mari de categoria sa de vârstă şi a fost golgheterul satelitului în sezonul trecut. De asemenea, Tudorie are în CV un număr impresionant de goluri reuşite pentru echipele de juniori ale Oţelului de-a lungul timpului. În prima ligă, Tudorie a reuşit să bifeze deja patru prezenţe, dintre care una în ultimul joc al roş-alb-albaştrilor, pierdut la Piatra Neamţ, scor 2-0, cu Ceahlăul.

 

Citit 1941 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.