Încă două transferuri pentru Liga Naţională la echipa de baschet feminin Phoenix

Încă două transferuri pentru Liga Naţională la echipa de baschet feminin Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană care va debuta peste o lună în Liga Naţională a adus şase noi jucătoare în actuala campanie de achiziţii * Revine acasă Florentina Ardeleanu, componentă a ultimei echipe din Galaţi ce a jucat în primul eşalon, LPS, acum 13 ani


Clubul de baschet Phoenix Galaţi, a cărui echipa feminină a  promovat în această vară în Liga Naţională, continuă să fie foarte activ pe piaţa transferurilor, reuşindu-se aducerea a încă două jucătoare, Andra Ionescu şi Florentina Areleanu, ambele cu experienţă în primul eşalon.

Andra Ionescu are 25 de ani, 1,90 m. înălţime, joacă pe postul de centru şi ultima dată a evoluat la SCM Craiova. În utlimele 38 de partide în care a jucat a avut o medie de 11,7 puncte, 8 recuperări şi 1,6 pase decisive. A mai jucat la BC ICIM Arad, Rapid şi Olimpia Bucureşti. Andra Ionescu este una dintre jucătoarele convocate în echipa naţională de selecţionerul Florin Nini, care este şi managerul clubului Phoenix, pentru Jocurile Francofoniei, competiţie care va avea loc între 6 şi 15 septembrie şi care a fost pregătită într-un cantonament de aproape o lună, la Tg. Jiu.

Cealalată recentă achiziţie, a coordonatoarei de joc Florentina Ardeleanu, reprezintă totodată şi o legătură peste ani între generaţia de baschetbaliste gălăţene care a reuşit această promovare şi cea din urmă cu 13 ani, a ultimei echipei din Galaţi care a evoluat în prima ligă, LPS. „Pici”, aşa cum i se spunea în urmă cu 13 ani, este gălăţeancă get-beget, formată la LPS de antrenoarea Aneta Popescu, mama antrenoarei principale cu care s-a promovat, Andrada Miron, acum secund. Ardeleanu şi Miron au fost coechipiere în echipa de acum 13 ani a LPS-ului.

În vârstă de 30 de ani (1,72 m.), Florentina Ardeleanu a evoluat sezonul trecut la CSM Satu Mare, având în ultimele 36 de partide o medie pe meci de 16,3 puncte, 2,9 recuperări şi 3,3 pase decisive. În ultimii a mai jucat la Universitatea Cluj Napoca, Sepsi Sf. Gheorghe şi o scurtă perioadă la Sportul Studenţesc.

Phoenix are două jucătoare de naţională

Phoenix mai perfectase în ultimele şase săptămâni alte patru transferuri. Este vorba de gălăţeanca Beatrice Alaiba, care jucase sezonul trecut la Nova Tg. Mureş, surorile gemene Bianca şi Denisa Fota (18 ani) de la CSŞ Rm. Vâlcea şi Romina Filip (24 de ani) de la vicecampioana CSM Târgovişte. Aceasta din urmă este, la fel ca Andra Ionescu, componentă a echipei naţionale.

Primul joc oficial al formaţiei ce-l are ca antrenor principal pe grecul Theodosios „Sakis” Paralikas este programat pe 24 septembrie, în deplasare la CSU Alba Iulia, în primul primul tur al Cupa României. Campionatul Ligii Naţionale va începe pe 5 octombrie cu partida Phoenix – Rapid.

Citit 1502 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.