ANIVERSARE: 25 de ani de la victoria Oţelului cu Juventus (VIDEO)

ANIVERSARE: 25 de ani de la victoria Oţelului cu Juventus (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua de 7 septembrie este una de ţinut minte pentru oricare iubitor de fotbal din Galaţi, fiind ziua în care Oţelul a reuşit cel mai răsunător succes din istoria fotbalului gălăţean. Astăzi se împlinesc 25 de ani de la victoria Oţelului contra colosului Juventus Torino, scor 1-0, gol marcat de Ion Profir, din penalti.

Echipa trimisă în teren de Cornel Dinu, antrenorul gălăţenilor de atunci: CĂLUGARU - BORALI (min. 72 OPREA), ANGHELINEI, AGIU, GELU POPESCU - MARIUS STAN, BURCEA, PROFIR, OCTAVIAN POPESCU - RALEA (min.56 DRĂGOI), ANTOHI.

Victoria Oţelului în faţa celor de la Juventus e cu atât mai preţioasă cu cât nicio altă formaţie românească n-a reuşit să mai învingă gigantul club italian, deşi au fost numeroase întâlniri între Juventus şi formaţii din România. 7 septembrie 1988 a fost ziua în care spiritul „Dunărea Bătrână” al gălăţenilor a fost peste renumele „Bătrânei Doamne”, aşa cum este recunoscut titratul club italian.

În retur, Juventus s-a impus cu 5-0 şi a trecut mai departe, dar aproape că nici n-a mai contat, marele succes fusese deja trecut în istorie. Dintre cei care au fost pe teren şi au apărat culorile Oţelului în victoria cu Juventus, Viorel Anghelinei şi Gelu Popescu se regăsesc şi astăzi la clubul gălăţean.

Altfel, deşi anul trecut s-a celebrat printr-o masă festivă, iar pentru acum era promisă mai multă atenţie momentului aniversar, până în prezent nu s-a comunicat nimic din partea conducerii Oţelului referitor la ziua de 7 septembrie şi modul cum va fi celebrat succesul cu Juventus.

Iata în format video unicul gol al partidei Oţelul - Juventus de acum 25 de ani

Citit 2955 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.