Noi veniri şi plecări de jucători anunţate la Oţelul
Foto: FOTO: Sorin Pană

Noi veniri şi plecări de jucători anunţate la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea roş-alb-albastră mai pune la cale câteva mişcări pentru a-şi întregi lotul cu doar câteva zile înainte de finalul perioadei de mercato


Cu câteva zile la dispoziţie până la finalul perioadei de transferuri, care ţine până luni, 9 septembrie, cei de la Oţelul încearcă să completeze lotul, acoperind posturile deficitare din acest moment. Un prim pas a fost făcut odată cu aducerea celor doi atacanţi sud-americani, argentinianul Diego Sevillano şi brazilianul Henrique. Primul dintre ei a sosit de mai bine de o lună la Oţelul, dar a fost ţinut deoparte până la rezolvarea documentelor necesare, iar cel de-al doilea a sosit recent în Galaţi şi s-a alăturat lotului pregătit de Ionuţ Badea. Henrique a trecut în cariera sa pe la Corinthians (prima ligă din Brazilia) şi Vitoria Setubal (Portugalia). Înţelegerea contractuală cu Henrique va fi valabilă pentru un sezon, cu opţiune de activare a clauzei de cumpărare din partea clubului pentru încă doi ani.

Unii vin, alţii pleacă

Cum perioada de transferuri încă nu s-a încheiat sunt şanse mari ca Oţelul să figureze pe piaţa transferurilor atât la veniri, cât şi la plecări. În rândul venirilor, gălăţenii sunt în discuţii avansate cu un portar şi încă un jucător de profil ofensiv. Conform unor surse din cadrul clubului, gruparea roş-alb-albastră a ochit un internaţional panamez, care va sosi în România în această perioadă.

De asemenea, Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, a declarat în dese rânduri că există posibilitatea de noi transferuri până la încheierea perioadei de mercato. „Suntem în discuţii avansate cu mai mulţi jucători, şi români şi străini, şi sperăm să reuşim să ne completăm lotul. Ne-am înţeles deja cu Henrique, probabil că mai urmează şi alţii”, a spus Răducan.

Totuşi, lotul gălăţenilor poate suferi modificări şi în ceea ce priveşte plecările, după ce mijlocaşul Ionuţ Neagu a fost vândut deja la Steaua pentru 620.000 de euro. În centrul atenţiei se află Cătălin Iorga, care a fost şi el la un pas de a se transfera la Steaua, însă afacerea a căzut. De Iorga sunt interesate câteva cluburi din străinătate, iar gălăţenii sunt dispuşi să-l cedeze pentru o sumă asemănătoare cu cea încasată pe Neagu.

Astăzi, amical cu Dunărea

Altfel, odată cu pauza provocată de partidele echipei naţionale în preliminariile Campionatului Mondial, antrenorul Ionuţ Badea îşi va putea vedea echipa la lucru într-o partidă amicală contra concitadinei FCM Dunărea. Meciul va avea loc astăzi, de la ora 11.00, pe stadionul „Oţelul” (intrarea liberă).

Deşi a luat deja contactul cu echipa Oţelului, nou-venitul Henrique nu va fi folosit în amicalul cu Dunărea. În schimb, Silviu Ilie şi Alexandru Zaharia, doi jucători care au lipsit o perioadă îndelungată din cauza accidentărilor, au şanse să evolueze în amicalul de astăzi. Va absenta Tudorie, aflat la lotul naţional Under 19 pentru două amicale cu Elveţia.

Oţelul va reintra în ritmul jocurilor oficiale duminică, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, într-o partidă ce contează pentru etapa a şaptea a Ligii I.

 

 

Citit 2688 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.