Stadionul „Dunărea” revine în circuitul sportiv

Stadionul „Dunărea” revine în circuitul sportiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se reface gazonul, deja fiind instalat dispozitivul automat de irigat * Lucrări mai ample, pentru drenaj si schimbarea completă a covorului de iarbă, sunt preconizate în luna mai a anului viitor, odată cu posibila demarare a proiectului noului stadion


Stadionul „Dunărea” va redeveni utilizabil peste aproximativ două luni, la mai bine de jumătate de an din momentul în care fusese abandonat în ceea ce priveşte competiţiile sportive, atunci când echipa de fotbal FCM Dunărea s-a mutat la baza „Zoltan David” (fosta Ancora) pentru meciurile oficiale din Liga a II-a.

În această perioadă se lucrează intens la rezolvarea problemei care a determinat echipa de ligă secundă să părăsească acest stadion: terenul impracticabil. Se va reface gazonul de către aceeaşi firmă care a făcut terenurile de la „Oţelul” şi „Zoltan David”, dar lucrările deocamdată sunt de altă amploare, una ce înseamnă costuri mai reduse. Pentru că se estimează că anul viitor aici va începe construcţia unui nou stadion, lucrările la drenaj şi schimbarea completă a gazonului au fost amânate pentru acel moment.

Auraş Braşoveanu, preşedinte al FCM Dunărea, a declarat că actuala arenă ar urma să dispară complet după luna mai a anului viitor. „Din ce s-a discutat în ultima vreme, nu va fi vorba de o modernizare amplă. Pur  şi simplu acest stadion va dispărea, va fi demolat şi în loc va fi construit unul nou, modern”, a declarat Braşoveanu, semn că s-a renunţat la proiectul „noului stadion” undeva între Galaţi şi Brăila.

Până acum, a fost finalizată montarea instalaţiei automate de udat gazonul, identică cu cea de pe „Oţelul”, cu programator şi aspersoare ce ies din teren în momentul utilizării. Această instalaţie poate fi uşor folosită şi ulterior, când se va ajunge la lucrări mult mai ample, conform lui Ilie Hagioglu, preşedintele Comitetului Director de la FCM Dunărea, care estimează că se va putea juca din nou pe acest stadion în cel mult două luni. „Urmează să se facă lucrări de aerisire a stratului de pământ, de fertilizare şi apoi se va trece la însămânţare. Sperăm ca pe 15 noiembrie să putem juca pe el. Era nevoie, pentru că a crescut numărul de echipe ce joacă pe Ancora, vine şi vremea rece şi nu ar fi rezistat terenul de acolo”, a spus Ilie Hagioglu.

Din cauza stării precare a terenului de joc, în ultima vreme aici s-au mai disputat doar meciuri de juniori, fotbaliştii de la Dunărea s-au antrenat preponderent pe sintetic, iar din luna martie au jucat partidele de campionat la baza „Zoltan David”.

Citit 3943 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.