În Cehia, Festivalul şahului european: Rezultate foarte bune la Campionatul UE
Foto: Raisa Vulpe şi Octavian Panţuru, medaliaţii gălăţeni

În Cehia, Festivalul şahului european: Rezultate foarte bune la Campionatul UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul unei întregi săptămâni, cei mai buni şahişti cu vârste de până la 14 ani din Uniunea Europeană s-au întrecut în oraşul ceh Malenovice la Campionatul UE. În această companie de elită, sportivi din 28 de ţări ale UE, reprezentanţii României s-au numărat printre protagoniştii întrecerilor, din cele 24 de medalii atribuite laureaţilor opt revenindu-le şahiştilor noştri. Delegaţia ţării noastre a numărat zece şahişti, doi dintre aceştia provenind de la clubul gălăţean Genius. Ambii au cucerit câte o medalie de bronz, autorii acestei frumoase performanţe fiind Octavian Nicu Panţuru şi Raisa Georgiana Vulpe - la categoria 8 ani.

Celelalte medalii au revenit următorilor sportivi: Andrei Bulgariu, Ema Obadă (ambii din Iaşi) şi Bogdan Emanuel David (Arad) - aur, Ioana Oţetea (Bucureşti) - argint, respectiv, Thea Elena Boboc şi Alexandru Călin (ambii din Iaşi).

Gălăţeanul Panţuru a fost la un pas de a cuceri aurul, însă nu a reuşit decât o remiză în compania ieşeanului Andrei Bulgariu (medaliat cu aur), remiză care l-a plasat pe treapta a treia a podiumului de premiere a şahiştilor de 8 ani. Raisa a fost şi ea foarte aproape de aur, însă a fost nevoită să cedeze în faţa româncelor Obadă şi Oţetea, pe care le învinsese în competiţiile interne.

Citit 1057 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.