INTERVIU cu pugilistul gălăţean Cristian Ciocan, autorul celui mai dur KO din acest an

INTERVIU cu pugilistul gălăţean Cristian Ciocan, autorul celui mai dur KO din acest an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean a confirmat într-un interviu acordat "Vieţii libere" faptul că sunt şanse mari de a avea următorul meci cu miza de a deveni challangerul oficial al lui Klitschko


Rămas singurul român care deţine în acest moment o centură importantă în boxul profesionist, cea de campion european în versiunea WBO, Cristian Ciocan se află în vacanţă după victoria printr-un KO răsunător cu norvegianul Leif Larsen, din 23 august. Succesul său a avut un impact puternic, ajungând pe primul loc în SUA într-un top al celor mai dure lovituri cauzatoare de KO din acest an, propulsându-l totodată spre un meci cu rusul Denys Boytsov, al cărui câştigător să devină challanger oficial pentru Vladimir Klitschko, deţinătorul centurii mondiale.

- Se vorbeşte de un meci eliminator pentru a ajunge challanger oficial al lui Vladimir Klitschko. Cât de mari sunt şansele să se realizeze?

- Am primit şi eu vestea, am vorbit cu promotorul meu, care a fost la convenţia WBO de la Budapesta, unde s-a propus să fac un meci cu Denis Boytsov pentru a deveni challengerul lui Klitschko. Am fost colegi la Universum, îl cunosc foarte bine. E foarte talentat şi foarte puternic, dar nu mă sperie. E neînvins, ar fi un pas foarte mare pentru mine. Odată şi-odată trebuie să fac pasul acesta. Depinde unde se boxează, mi-aş dori să fie tot în ţară.

- E prea devreme pasul?

- Nu cred că e prea devreme, acum totul este în funcţie şi de ce oferte primim, să vedem dacă acceptă. E un adversar foarte greu, dar s-a văzut şi la Galati, am avut un meci tare cu Larsen şi aţi văzut că pot reuşi. Încep să-mi revin după meci, încep să mă acomodez cu vacanţa. Corpul are nevoie de vacanţă după atâtea antrenamente. În America am fost declarat numărul unu la cel mai dur KO după meciul cu Larsen şi sigur rămân pe primul loc tot anul la categoria grea, în acest top.

- Cum ţi s-a părut meciul după ce l-ai revăzut?

- Toţi m-au întrebat de ce am stat pe corzi, de ce am făcut pasul înapoi. A fost tactica abordată de noi, să-l obosim, nu aveam cum altfel. A fost un colos şi cel mai probabil oboseam dacă stăteam la lupta continuă cu el. Nu ştiu cum terminam altfel, trebuia să boxez 12 reprize, nu două-trei. Am făcut ce mi s-a zis de la colţ şi a ieşit superbine. A fost un succes senzaţional pentru mine.

- Ce a urmat după succes?

- Am fost felicitat de toată lumea şi le mulţumesc celor care au fost alături de mine. Am plecat în concediu, să stau mai mult cu familia, prietena, prietenii. Să profit cât mai mult de vacanţă. Luna viitoare încep antrenamentele pentru decembrie sau februarie, când ar trebui să boxez din nou.

- Vorbeşti de meciul cu Boytsov?

- Da. Mă simt bine, nu fac o pauză mare în pregătire. Dau drumul curând la antrenamente şi aşa e cel mai indicat, aşa am vorbit şi cu antrenorul. Încă nu e bătut în cuie, dar se vorbeşte chiar serios despre asta. Cei de la WBO au rămas foarte impresionaţi de cum am boxat şi de stilul pe care l-am abordat. Îşi doresc mult meciul acesta. Va fi un duel foarte dur, avem aceleaşi stiluri, Boytsov şi cu mine suntem identici.

- Unde îţi petreci vacanţa?

- Am rămas în România, avem o ţară foarte frumoasă şi chiar vreau să profit de asta. În afara ţării am făcut destule vacanţe. E timpul scurt şi e mai indicat să stau aici. Mă simt bine printre ai noştri şi prefer să-mi petrec vacanţa aşa.

Citit 1813 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.