UPDATE / Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna, în 16-imile "Cupei României"
Foto: Foto: Sorin Pană

UPDATE / Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna, în 16-imile "Cupei României"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragerea la sorţi a Cupei României a scos la iveală un adversar din prima ligă pentru gruparea roş-alb-albastră, dar având avantajul de a evolua pe teren propriu


Cupa României a ajuns la faza şaisprezecimilor, etapă în care intră în joc şi echipele din Liga I, printre care şi Oţelul. Gălăţenii vor juca pe teren propriu împotriva celor de la Concordia Chiajna, la mijlocul săptămânii viitoare. Coincidenţa face ca până la meciul din Cupă, Oţelul să joace în campionat tot împotriva Concordiei, dar în deplasare. Meciul de campionat se dispută luni, 23 septembrie, astfel că meciul din Cupa României de la Galaţi se va juca cel mai probabil joi.

Antrenorul Ionuţ Badea s-a declarat mulţumit pe de o parte de tragerea la sorţi prin prisma faptului că Oţelul va juca acasă, dar pe de altă parte ar fi preferat un adversar din eşalon inferior. De asemenea, tehnicianul roş-alb-albaştrilor a spus că se gândeşte la turul următor şi tratează meciul ca pe un mini-obiectiv până la eventuala îndeplinire a unui obiectiv mai mare.

„Geografic, clar suntem avantajaţi pentru că jucăm acasă. Se putea şi mai bine, întâlnim un adversar din prima ligă şi nu ne e tocmai la îndemână acest meci, mai ales dacă ne gândim la moralul de după eşecul usturător cu Astra. Fireşte că ne gândim să trecem în turul următor. Avantaje şi dezavantaje sunt de ambele părţi, e interesant că vom juca mai întâi la Chiajna, în campionat, şi apoi acasă, în Cupă. Sper să ne revenim cu moralul şi să scoatem maximum din aceste două jocuri. Fiecare etapă din Cupă e importantă, luăm treptat câte un mini-obiectiv de a trece mai departe. Doar aşa putem progresa şi să atingem apoi un obiectiv îndrăzneţ, finala Cupei”, a spus Ionuţ Badea

Programul complet

Celelalte 15 partide din faza şaisprezecimilor Cupei României sunt următoarele: Pandurii – Farul, Astra – ACS Berceni, Steaua – Avântul Bârsana, Dinamo – Sănptatea Cluj, FC Vaslui – Metalul Reşiţa, FC „U” Craiova – Petrolul, FCM Dorohoi – Viitorul, Ripensia Timişoara – „U” Cluj, Rapid Bucureşti – Ceahlăul, Corona Braşov – SC Bacău (echipă antrenată de Viorel Tănase şi Tudorel Pelin), Petrolistul Boldeşti – Gaz Metan, FC Bihor Oradea – ACSU Poli Timişoara, Gloria Buzău (echipă antrenată de Ion Viorel) – FC Botoşani, Chindia Târgovişte – Săgeata Năvodari şi FC Braşov – CFR Cluj. Meciurile se dispută într-un singur tur, pe terenul primei echipe extrase. Toate partidele se vor disputa în perioada 24-26 septembrie, datele şi orele exacte urmând a fi stabilite în cursul săptămânii în funcţie şi de preferinţele televiziunii care deţine dreptul de transmisiune ale partidelor din Cupa României.

Citit 1430 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.