Danubius Galaţi debutează sâmbătă în liga a doua de handbal

Danubius Galaţi debutează sâmbătă în liga a doua de handbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de peste 20 de ani, echipa feminină de handbal a Galaţiului a evoluat la cel mai înalt nivel, disputând numeroase derbiuri în Liga Naţională şi meciuri decisive în cupele europene.

Transformată în vara anului trecut din HC Oţelul în HC Danubius, şi cu o finanţare asigurată, în premieră, în cea mai mare parte, de Primăria Galaţi, echipa locală a retrogradat în eşalonul doi al handbalului românesc.

Încercările conducerii clubului de a menţine echipa în prima ligă s-au dovedit până la urmă fără succes. În ciuda câştigării turneului de baraj, nicio formaţie nu s-a retras din Liga Naţională, iar Federaţia Română a permis noii echipe din Rm. Vâlcea să preia locul defunctei Oltchim. În plus, Danubius a pierdut-o şi pe golghetera sezonului trecut al Ligii Naţionale, ucraineanca Iryna Glibko, plecată la CSM Bucureşti, din postura de jucătoare liberă de contract.

În aceste condiţii, HC Danubius debutează sâmbătă în ediţia 2013-2014 a Diviziei A. În prima etapă, echipa antrenată de Alexandrina Soare întâlneşte CS Universitatea Ştiinţa Bucureşti, o grupare cotată cu şanse în lupta pentru promovare. Potrivit site-ului frh.ro, meciul este programat de la ora 11.00, la Sala „Siderurgistul”, şi va fi arbitrat de cuplul braşovean Ovidiu Petre - Mihai Cristian.

În Seria A din liga a doua, alături de HC Danubius Galaţi şi CS Universitatea Ştiinţa Bucureşti se mai află echipele: Spartac Bucureşti, ACS Şcoala 181 Bucureşti, CSM Dunărea Giurgiu, Ştiinţa Bacău, CSM Unirea Slobozia (echipă cu buget de Liga Naţională), Handbal Municipal Buzău, Universitatea Târgovişte, HC Femina Piatra Neamţ, Rapid CFR Bucureşti şi Activ CSO Plopeni.

Citit 1734 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.