Mai vin două americance! Echipa de baschet Phoenix este campioană la achiziţii, cu nouă transferuri
Foto: Baschetbalista Earnesia Williams

Mai vin două americance! Echipa de baschet Phoenix este campioană la achiziţii, cu nouă transferuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană ce va debuta peste trei săptămâni în Liga Naţională va avea în lot trei jucătoare din SUA

Clubul de baschet Phoenix Galaţi nu se mai opreşte din efectuat transferuri înaintea primului sezon al echipei feminine în Liga Naţională. După ce a semnat la mijlocul lunii cu Cherise Daniel, care a devenit astfel prima jucătoare americană din istoria baschetului gălăţean, Phoenix a anunţat că aceasta va avea alături două compatrioate, perfectându-se transferurile altor două jucătoare din SUA, Earnesia Williams şi Starr Fairbanks.

Williams are 26 ani, 1,85 m înălţime şi evoluează pe postul de fundaş. În ultimele două sezoane a jucat în Europa, la Cortegada (Spania) - sezonul 2011-2012 şi Visby (Suedia) - sezonul 2012-2013. În ultimul sezon, în Suedia, a avut o medie de 35,3 minute jucate şi 20,9 puncte pe meci, iar astăzi este aşteptată să ajungă în Galaţi.

Cea mai proaspătă achiziţe este pivotul Starr Fairbanks (26 de ani), 1,90 m înălţime, care în sezonul trecut a evoluat în Portugalia, la echipa Lousada, unde a avut o medie de 31 de minute jucate şi 17,7 puncte pe meci. Fairbanks nu va fi la prima experienţă în România, ea jucând pentru Olimpia Braşov în 2011. Negocierile au fost finalizate ieri, iar în cursul serii urma să se semneze contractul.

Astfel, Phoenix a ajuns la un bilanţ spectaculos al campaniei de transferări din această vară: nouă transferuri. În afară de americancele Cherise, Williams şi Fairbanks, au mai venit la Phoenix gălăţencele Beatrice Alaiba (de la Nova Tg. Mureş) şi Florentina Ardeleanu (CSM Satu Mare), componentele echipei naţionale Romina Filip (CSM Târgovişte) şi Andra Ionescu (SCM Craiova), plus gemenele Denisa şi Bianca Fota (18 ani, CSS Rm. Vâlcea).

Primul joc oficial al formaţiei ce-l are ca antrenor principal pe grecul Sakis Paralikas este programat pe 24 septembrie, în deplasare la CSU Alba Iulia, în primul primul tur al Cupei României. La întoarcerea de la Alba Iulia se intenţionează o trecere prin Alexandria, pentru două jocuri amicale cu echipa locală. Campionatul Ligii Naţionale va începe pe 5 octombrie, cu partida Phoenix - Rapid.

Citit 1174 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2013 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.