Se apropie inaugurarea Sălii Sporturilor. Alex Stanciu, manager Phoenix: „Ni s-a transmis că pe 5 octombrie jucăm acolo”

Se apropie inaugurarea Sălii Sporturilor. Alex Stanciu, manager Phoenix: „Ni s-a transmis că pe 5 octombrie jucăm acolo”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrările sunt în faza retuşurilor şi a curăţeniei, astfel că redeschiderea Polivalentei este aşteptată în maxim două săptămâni, până la partida de debut a echipei de baschet Phoenix în Liga Naţională


La 13 ani de când a fost declarată nefuncţională, Sala Sporturilor "Dunărea" este foarte aproape de a fi redată circuitului sportiv, lucrările de reabilitare fiind în linii mari finalizate.

„Noi am raportat terminarea lucrărilor, acum aşteptăm beneficiarul să facă recepţia”, ne-a declarat inginerul Mircea Şerbănică, şeful de şantier din ultima perioadă din partea fimei Straco, care a avut contractate lucrările de construcţie de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Obiectivul aparţine Primăriei municipiului Galaţi şi a fost dat în concesiune către CNI, pentru ca aceasta din urmă să poată finanţa lucrările.

În acest moment mai sunt de făcut retuşuri şi de montat instalaţiile sportive - porţile, panourile de baschet, tabela de marcaj, plus curăţenia generală, reprezentantul Straco precizând că acestea şi racordarea la utilităţi intră în sarcina beneficiarului final, Primăria Galaţi. Ieri, se lucra la montarea fotoliilor din zona „băncilor tehnice” şi sectorul VIP din tribune.

Phoenix n-ar putea juca în altă parte

Oficial nu a fost anunţată data la care Polivalenta va fi redeschisă, dar este foarte probabil ca acest lucru să nu se întâmple mai târziu de 5 octombrie, zi în care echipa de baschet feminin Phoenix are programat meciul de debut în prima ligă. În Galaţi, nu există o altă sală omologabilă la nivelul Ligii Naţionale de baschet, astfel că în cazul în care nu va fi totul gata, Phoenix va trebui să joace primul meci în alt oraş, dar reprezentanţii clubului sunt siguri că nu se va ajunge aici. „Suntem convinşi că pe 5 octombrie vom juca în Sala Sporturilor, cei din Primărie ne-au asigurat că până atunci va fi funcţională”, ne-a declarat Alex Stanciu, managerul echipei de senioare a clubului Phoenix.

De altfel, cei de la SC Gospodărire Urbană (fostul ADP), societate care urmează să primească în administrare Polivalenta, lucrează deja la stabilirea tarifelor şi a celorlalte aspecte din proiectul de management ce urmează să fie supus votului consilierilor locali, cel mai probabil în următoarea şedinţă.

Citit 4016 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2013 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.