Degradarea unui brand / Scădere drastică a numărului de spectatori la Oţelul
Foto: Sectorul C al Tribunei a II-a, cândva una dintre cele mai căutate zone de suporteri în trecut, este tot mai gol în ultima vreme

Degradarea unui brand / Scădere drastică a numărului de spectatori la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gruparea roş-alb-albastră se află în coada clasamentului afluenţei publicului din acest sezon, după ce în ediţiile trecute ocupa poziţii fruntaşe

Forţa de joc a Oţelului de pe teren propriu, recunoscută ani la rând de celelalte competitoare că este datorată în mare parte publicului, a scăzut în ultimul an. Numărul spectatorilor prezenţi la meciurile de pe teren propriu ale Oţelului scade drastic de la un meci la altul, ajungându-se ca după primele şapte etape scurse din campionat, dintre care gruparea roş-alb-albastră a disputat patru pe teren propriu, Oţelul să se afle pe locul 12 la media de spectatori prezenţi la meciurile jucate în galaţi. Cu doar 2750 de spectatori în medie, clubul gălăţean a ajuns să se afle la egalitate cu o formaţie fără identitate, înfiinţată relativ recent, Corona Braşov! Faţă de Oţelul, cu o prezenţă mai slabă a publicului la stadion pentru meciurile de pe teren propriu se află Ceahlăul, Astra, Viitorul, Concordia, Săgeata şi FC Braşov. Dintre acestea, de menţionat că Viitorul şi Săgeata joacă în alte localităţi faţă de cele de apartenenţă, ceea ce face şi mai îngrijorător locul 12 ocupat de Oţelul în clasamentul pe spectatori. 

Cu toate că sezonul trecut a fost încheiat pe locul 12 la puncte, Oţelul a fost pe locul şase în "clasamentul suporterilor!, după ce a stat multă vreme în primele patru echipe ca număr de spectatori la meciurile de acasă.

Cauzele decăderii

Numărul scăzut al suporterilor are mai multe cauze. Pe lângă intrarea clubului în insolvenţă, noua conducere a Oţelului a mutat sediul social la Bucureşti, fapte care au indus neîncredere în rândul gălăţenilor şi -i-au îndepărtat de echipă. Au mai fost şi erorile organizatorice de la vânzarea abonamentelor, mai multe bilete vândute pe acelaşi loc, închiderea inexplicabilă a Peluzei Sud la primele jocuri, plus scăderea potenţialului echipei şi implicit alungarea speranţelor fanilor la performanţe măreţe. De asemenea, două dintre "uneltele" de marketing au dispărut, revista clubului şi magazinul oficial.

Măsuri timide

Cei din conducerea clubului vor să îndrepte trendul descendent al numărului de fani la jocurile de pe teren propriu, mai ales că nici măcar la ultimul meci de acasă, cel cu Astra, când banii de pe bilete au fost donaţi către sinistraţi, nu au fost mai mulţi de 3000 de spectatori. Deocamdată, odată cu începerea anului şcolar, se intenţionează reluarea meciurilor demonstrative cu elevii din liceele gălăţene.

În top pe Facebook

Totuşi, Oţelul dispune de un număr mare de suporteri şi asta se vede nu doar din numărul mare de spectatori din trecut, ci şi din numărul de simpatizanţi ai echipei pe Facebook. Contul suporterilor gălăţeni, administrat de o fană a Oţelului, a ajuns la peste 29.000 de abonaţi, doar Steaua, Dinamo şi CFR Cluj fiind echipele din Liga I cu mai mulţi simpatizanţi online.

Citit 1676 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:17

6 comentarii

 • postat de cristi ivan
  Duminică, 22 Septembrie 2013 18:08
  89.137.30.***
  Indiferent cum joaca ,echipa trebuioe sustinuta!.Cei care vin la fiecare meci,indiferent de ce loc ocupa echipa,ei sunt adevarati suporteri!.Restul sunt suporteri de conjunctura sau rezultat!
  0
  1
  Raportează
 • postat de smecher
  Duminică, 22 Septembrie 2013 14:15
  5.13.206.***
  atat timp cat echipa nu joaca nimic nu au nici un motiv suporterii sa mearga la stadion si sa ii sustina la meciuri
  1
  0
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Duminică, 22 Septembrie 2013 11:51
  5.13.220.***
  Pt cine isi mai aminteste ...
  Inainte de 1986 - anul promovarii Otelului in div. A - FC / FCM / Dunarea CSU Galati ... cum se numea echipa orasului din acele vremuri, era patronata de oras / municipalitate. Echipa era cunoscuta ca ABBA datorita ''performantelor''.
  Ce vreau sa evidentiez este : daca va apare vreo echipa sub patronajul primariei / CJ Galati, nu va bucurati ! Va fi jale. Nu va fi primordial interesul echipei, ci interesul celor care ne cer votul. Ati vazut ce-a facut primarul MS !!!
  Otelul a mers bine doar cand conducerea a fost a CSG-ului !
  In Galati nu se poate face sport de performanta, asa cum nici un oras decent nu vom avea niciodata cred. Si asta numai datorita oamenilor care ne conduc / ne vor conduce.
  Atat spun, nimic mai mult. E duminica si nu vreau sa scriu vorbe grele unora ...
  2
  1
  Raportează
 • postat de caddy
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 17:53
  5.13.219.***
  corect suporter, de la inceputul sezonului nu am mai calcat si cat este adamescu.. poate la tv urmaresc dar nici aici nu imi mai arde!
  4
  3
  Raportează
 • postat de suporter
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 14:13
  5.13.202.***
  asta e. daca cu otelul s-a cam terminat ne dorim sa apara alt club de fotbal mai bun, performant si care sa joace pe stadionul de 5 stele promis de primar in Campania electorala. trebuie doar investitori buni si patroni ce vor sa faca performanta. eventual se poate cumpara clubul de fotbal otelul. cine se baga?...d-l primar?..d-l mariano?...sau doar se vrea cintatul ca bocitoarele la o inmormintare, adica prefacatorie. ....scurt, care ar fi o solutie ca sa avem fotbal la galati? poate redactia sport de la V.L au si idei si solutii nu numai critici pe starea de fapt. asta e usor de constatat.
  5
  3
  Raportează
 • postat de Costel
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 11:00
  89.44.15.***
  Doar pe facebook sa aveti si voi fani.Ce pretentii sa ai de la fani cand vad ca jucatorii echipei favorite joaca ca niste cizme.Pe teren sunt muci,niste amatori de liga a 3-a,iar in viata extra-sportiva mari vedete si plini de talente(am lucrat ospatar si i-am vazut pe majoritatea cum se manifesta)
  4
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.