Al treilea meci fără victorie pentru Oţelul: Doar egal la Chiajna

Al treilea meci fără victorie pentru Oţelul: Doar egal la Chiajna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gruparea roş-alb-albastră a ajuns într-o postură dificilă după egalul de la Chiajna, scor 1-1, fără niciun succes de trei meciuri şi cu doar patru puncte acumulate în ultimele şase jocuri 


 

CONCORDIA CHIAJNA – OŢELUL GALAŢI 1-1 (0-0)

Meci disputat luni seară, în etapa a VIII-a a Ligii I

Marcatori: Zaharia (min 65)/ Astafei (min. 48),

Cartonaşe galbene: Purece (min. 71)/ Mişelăricu (min. 52), Astafei (min. 72), Joao Felipe (min. 79)

Concordia: Râmniceanu – Creţu, Leca, Melinte, Savin – Neagu (Strătilă min. 54), Coşereanu (Zaharia min. 61) – Roşu, Purece, Onduku – Wellington (Florea min.76). Antrenor: Ionuţ Chirilă.

OŢELUL: Brăneţ – Cojoc, Sîrghi, Mişelăricu, Popescu –  Băjenaru (Henrique min.80), Milea (Filip min. 67), Giurgiu – Joao Felipe (Adăscăliţei min. 86), Astafei, Iorga. Antrenor: Ionuţ Badea.

Arbitri: Radu Petrscu (Bucureşti), asistat de Daniel Hulubei (Vaslui) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti).

După înfrângerea severă de etapa trecută, de pe teren propriu, cu Astra, scor 0-4, antrenorul Ionuţ Badea a efectuat câteva modificări în primul unsprezece, pedepsindu-i cu banca de rezerve pe Filip, Adăscăliţei şi Marquinhos. Şi-au făcut loc printre titulari, Mişelăricu, la debut, în centrul defensivei, Astafei a revenit după accidentare, Joao Felipe a prins un post pe bandă, în ofensivă, iar Milea şi Băjenaru s-au regăsit şi ei printre titulari. Astfel, cu o partitură tactica mult schimbată, Oţelul a făcut doar egal la Chiajna, scor 1-1.

Gălăţenii au fost periculoşi sporadic  în prima repriză prin Astafei, cel mai activ om din tabăra roş-alb-albastră. Pe lângă câteva şuturi respinse de Râmniceanu sau apărătorii adverşi, Astafei a fost în prim-plan în minutul 33, când i-a furat mingea lui Leca şi, scăpat singur spre poartă, a fost împiedicat de fundaşul advers, fără ca arbitrul să intervină.

Oţelul a deschis scorul imediat după pauză, când Popescu a centrat în faţa porţii, de unde Astafei a reluat elegant din faţa lui Râmniceanu pentru 1-0. Un minut mai târziu, Astafei a pătruns în careu după două driblinguri, a centrat perfect pentru Joao Felipe, care a rămas singur cu portarul, dar a tras defectuos. Acelaşi Astafei putea închide meciul în minutul 64, dar a ratat de puţin ţinta cu o lovitură de cap din şase metri. La faza imediat următoare, la un corner al gazdelor, Concorida a reuşit egalarea: centrarea lui Strătilă a fost reluată uşor cu capul în poartă, din şase metri, de Zaharia.

Pe final, ambele echipe s-au deschis, forţând victoria, dar fără succes. Astfel, Oţelul a ajuns la zece puncte în clasament după opt etape.

Gol pentru Roşia Montană

Victoraş Astafei a celebrat golul înscris în poarta Concordiei într-un mod inedit. Vârful roş-alb-albaştrilor a afişat un tricou pe care era inscripţionat „Salvaţi Roşia Montană”, făcând referire la exploatarea aurului din zonă. Astafei a reuşit al doilea gol al sezonului, după cel de la Târgu Jiu, şi a fost cel mai bun jucător de pe teren în jocul de la Chiajna.

Din nou cu Chiajna şi în Cupă

Următorul joc oficial al Oţelului este joi, de la ora 16.00, la Galaţi, tot împotriva Concordiei Chiajna, în şaisprezecimile Cupei României. Partida nu va fi televizată, astfel că sunt aşteptaţi mai mulţi spectatori decât la meciurile de până acum din campionat. După jocul de Cupă, Oţelul va juca tot acasă, în etapa a noua a Ligii I, cu Dinamo. 

Citit 1387 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.