Oţelul, şanse mari să câştige la "masa verde" meciul cu Petrolul. Ploieştenii riscă să păţească la fel şi în alte partide

Oţelul, şanse mari să câştige la "masa verde" meciul cu Petrolul. Ploieştenii riscă să păţească la fel şi în alte partide
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul a trimis o adresă la Liga Profesionistă de Fotbal în care solicită ca meciul din etapa a patra a Ligii I, de pe teren propriu cu Petrolul, încheiat cu scorul 1-2, să fie omologat cu 3-0 în favoarea clubului gălăţean, învocându-se încălcarea regulamentului de către Petrolul.

Narcis Răducan, director general al FC Oţelul, susţine că echipa din Ploieşti a avut înscrişi pe foaia de arbitraj mai puţin de cinci jucători formaţi la nivel naţional, încălcând astfel articolul 46 din Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice: „în anii competiţionali 2012/2013 şi 2013/2014 au dreptul să folosească 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional”.

Jucători formaţi la nivel naţional sunt cei care în intervalul de vârstă 15-21 ani au evoluat cel puţin trei ani în România.

Alte trei cluburi au făcut sesizări similare, FC Braşov, Concordia Chiajna şi Dinamo.

În cazul în care se va ajunge la verdictul cerut de cele patru cluburi, Oţelul Galaţi, cu acest 3-0 la „masa verde” din meciul cu Petrolul, ar acumula 13 puncte şi ar urca până pe locul şase în clasament.

Citit 1032 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2013 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.