UPDATE / Alarmă falsă! Oţelul nu poate câştiga la masa verde cu Petrolul

UPDATE / Alarmă falsă! Oţelul nu poate câştiga la masa verde cu Petrolul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 10.20 - Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că nu există un caz pentru LPF în ceea ce priveşte contestaţiile depuse împotriva Petrolului şi că nu există nicio şansă ca Oţelul, Concordia Chiajna şi FC Braşov să câştige meciurile la masa verde.

"După ce am discutat la Ligă, nu riscă nimic Petrolul. UEFA a desfiinţat acel articol din ROAF. După acţiunea CFR-ului nu mai există acel articol. Nu ştiu şi nu e treaba mea de ce n-au scos din regulament. Dar s-au strâns specialiştii, avocaţii, am găsit corespondenţa UEFA şi nu e niciun pericol pentru Petrolul să piardă punctele. FRF nu ştiu dacă are atribuţiuni să judece. Suntem puşi aici să respectăm regulamentele, nu să le bramburim. Eu am văzut înscrisul trimis de UEFA la Bucureşti. şi traducerea şi originalul. Practic, pentru noi nu e un caz. Regulamentul spune că sesizarea se face numai din partea Comisiei de Competiţii a LPF. Nu trebuie să faci contestaţie", a spus Dragomir.


* Gruparea gălăţeană şi alte două cluburi au sesizat LPF că cei din Ploieşti nu au avut pe foaia de joc minim cinci jucători formaţi la nivel naţional, aşa cum îi obligă regulamentul


Oţelul Galaţi a trimis o adresă la Liga Profesionistă de Fotbal în care solicită ca meciul din etapa a patra a Ligii I, de pe teren propriu cu Petrolul, încheiat cu scorul 1-2, să fie omologat cu 3-0 în favoarea clubului gălăţean, învocându-se încălcarea regulamentului de către Petrolul.

Narcis Răducan, director general al FC Oţelul, susţine că echipa din Ploieşti a avut înscrişi pe foaia de arbitraj mai puţin de cinci jucători formaţi la nivel naţional, încălcând astfel articolul 46 din Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice: „În anii competiţionali 2012/2013 şi 2013/2014 au dreptul să folosească 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional”.

Jucători formaţi la nivel naţional sunt cei care în intervalul de vârstă 15-21 ani au evoluat cel puţin trei ani în România.

Alte două cluburi, FC Braşov şi Concordia Chiajna, au făcut sesizări similare. "Nu este o situaţie plăcută, dar ăsta este regulamentul. Noi am luat un punct la acel joc, însă decizia normală nu poate fi decât 3-0 pentru noi. Aşteptăm hotărârea Ligii. În astfel de situaţii nu este nevoie de contestaţie pe foaia de joc, înainte de meci, la pauză sau imediat după. Timp de şase luni, o astfel de încălcare a regulamentului se penalizează", a declarat pentru digisport.ro Constantin Zotta, preşedintele Braşovului. 

În cazul în care se va ajunge la verdictul cerut de cele trei cluburi, Oţelul Galaţi, cu acest 3-0 la „masa verde” din meciul cu Petrolul, ar acumula 13 puncte şi ar urca până pe locul şase în clasament.

Conform regulamentului, organizatorul competiţiei, în acest caz LPF, trebuie să sesiseze FRF, lucru care s-a şi întâmplat. "Aşteptăm un punct de vedere de la FRF legat de acest aspect al regulamentului", a declarat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, pentru digisport.ro.

Oţelul s-a mai aflat într-o situaţie similară în 2008. Atunci FC Vaslui a folosit mai mulţi jucători extracomunitari decât îi permitea regulamentul în partida cu Pandurii, dar LPF n-a sesizat FRF! Astfel, FC Vaslui a mers în cupele europene în detrimentul Oţelului, graţie şi acelui 3-0 la „masa verde” de la meciul direct.

Citit 1728 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.