Reacţii din tabăra Oţelului, după eşecul cu Dinamo: Arbitraj contestat, dar şi portar amendat
Foto: Foto: Sorin Pană

Reacţii din tabăra Oţelului, după eşecul cu Dinamo: Arbitraj contestat, dar şi portar amendat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai controversată decizie a fost dictarea penaltiului pentru dinamovişti, urmată de eliminarea portarului Brăneţ


Oţelul a pierdut duminică seară, pe teren propriu, cu Dinamo, scor 1-2, după o partidă în care a condus cu 1-0 şi adversarul nu i-a pus nicio problemă până în minutul 65, atunci când deciziile arbitrului Teodor Crăciunescu au fost decisive în schimbarea sorţii meciului. Mai întâi a dictat penalti la un contact al portarului Brăneţ cu dinamovistul Lazăr, la care e greu de stabilit dacă s-a produs în interiorul careului. Brăneţ a primit „galben”, iar apoi a scăpat o înjurătură întors cu spatele la arbitru, pentru care a văzut „roşu” direct.

Ambele decizii au fost contestate vehement de Narcis Răducan, managerul Oţelului. „Nimeni nu mă poate convinge că infracţiunea de la penalti a fost în careu. E adevărat, Brăneţ a înjurat, dar nu poţi să îi dai cartonaş roşu când ai luat o decizie la limită în urmă cu câteva secunde. Nu poţi să distrugi în două minute munca unei întregi echipe. A fost o greşeală gravă de arbitraj, şi-au bătut joc de munca băieţilor", a declarat Răducan.

Şi antrenorul Ionuţ Badea a fost la fel de acid la adresare arbitrilor, despre care a spus că au viciat rezultatul. „A venit acel moment, pe care eu îl văd drept viciere de rezultat, faultul a fost în afara careului. Apoi a venit faza eliminării. Autocontrolul nu a fost cel care trebuia, dar totul a fost generat de o decizie eronată a arbitrului”, a spus Badea.

Eliminaţii vor fi amendaţi

Narcis Răducan, managerul clubului, a spus că cei trei jucători care au fost sancţionaţi cu cartonaş roşu la ultimele două meciuri de pe teren propriu, Costin şi Paraschiv cu Astra, respectiv Brăneţ cu Dinamo, vor fi amendaţi conform regulamentului de ordine interioară al clubului. „În cazul lui Brăneţ, cu toate că a fost exces de zel din partea arbitrului, el a greşit, a fost imprudent, nu trebuia să-i dea motiv pentru o astfel de decizie”, a declarat Răducan.

Sevillano a primit „cartea verde” şi are drept de joc

Deşi la finalul partidei de joi, din Cupa României cu Concordia Chiajna (scor 6-2), oficialii Oţelului anunţau că s-au rezolvat toate problemele legate de transferul atacantului Diego Sevillano de la clubul argentinian de primă ligă Godoy Cruz, jucătorul nu a putut fi legitimat în timp util pentru a putea evolua cu Dinamo. Problema a fost rezolvată abia luni, când în sfârşit a sosit de la federaţia argentiniană de profil „cartea verde”, denumirea populară a certificatului de transfer internaţional. Astfel, Sevillano va putea debuta la Oţelul în următoarea partidă de campionat, cea din deplasare cu CFR Cluj, programată luni, 7 octombrie, ora 20,30.

În schimb, încă nu a venit documentul similar pentru internaţionalul panamez Armando Cooper, venit tot de la Godoy Cruz, care oricum nu poate juca foarte curând pentru Oţelul pentru că nu este pus la punct în ceea ce priveşte pregătirea fizică.

Citit 1666 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2013 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.