Sezon dezastruos pentru fotbalul gălăţean: Toate echipele din ligile naţionale sunt la retrogradare

Sezon dezastruos pentru fotbalul gălăţean: Toate echipele din ligile naţionale sunt la retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cele patru formaţii din Galaţi ce evoluează în ligi naţionale au un sezon jalnic, ajungând pe la coada clasamentelor

Criză fără precedent, cel puţin în ultimele două decenii, pentru fotbalul gălăţean, cu toate echipele ce evoluează în eşaloane naţionale - Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a - ajunse să aibă ca principală grijă evitarea retrogradării, după o prima parte a sezonului dezastruoasă.

Oţelul a ajuns ciuca bătăilor

În prima ligă, Oţelul n-a mai câştigat de două luni, a scos doar un egal din ultimele cinci meciuri, perioadă în care a încasat 15 goluri, astfel că s-a ajuns într-o situaţie critică, având doar zece puncte după tot atâtea etape. Deşi se află pe locul 14, primul deasupra liniei de retrogradare, Oţelul se poate considera chiar pe o poziţie retrogradabilă, având în vedere faptul că Viitorul şi FC Vaslui au câte un meci mai puţin. Mai mult, echipa lui Porumboiu se află sub Oţelul în clasament doar pentru că a fost penalizată cu opt puncte, sancţiune ce poate fi ridicată până la finalul campionatului, în cazul în care vasluienii vor avea câştig de cauză în cele din urmă.

Cu toate acestea, Narcis Răducan, managerul general al clubului, îşi păstrează încrederea în jucători, apreciind că din punct de vedere valoric echipa are potenţial să iasă din această zonă a clasamentui. "Suntem într-o zonă instabilă a clasamentului, dar diferenţa este mică. Din punct de vedere valoric, nu trebuie să ne facem griji. Important este să nu ne mai comportăm ca în meciul cu CFR. Tot jucătorii trebuie să repare ce au făcut", a spus Narcis Răducan.

FCM Dunărea nu învinge pe nimeni

În Liga a II-a, echipa gălăţeană FCM Dunărea n-a reuşit nicio victorie după şase etape, iar cu doar două egaluri pe teren propriu a ajuns pe ultimul loc al Seriei I. În vară, s-a început un proiect de formare a unei echipe bazată de gălăţeni, mizându-se pe foarte mulţi jucători tineri. Potenţialul a fost supraestimat după evoluţiile bune din partidele amicale disputate în presezon, iar când s-a trecut la jocurile de campionat echipa resimte lipsa unor jucători experimentaţi, conform antrenorului Ion Balaur. „Ne lipsesc doi - trei jucători cu experienţă, care să-i ajute pe cei tineri să crească în joc şi în momentele grele să facă diferenţa”, a spus Balaur.

În ciuda situaţiei jalnice din clasament, Auraş Braşoveanu, preşedintele clubului, a afirmat că obiectivul rămâne o clasare în prima jumătate a ierahiei, pe locurile de play-off.

E jale mare şi în Liga a III-a

La fel de prost merg şi cele două echipe gălăţene din liga a treia, Oţelul II şi Sporting Lieşti. Cu un nou antrenor principal din acest sezon, Cosntantin Schumacher, satelitul Oţelului, în afara victoriei din etapa inaugurală, n-a mai reuşit decât un succes chinuit cu ultima clasată şi un egal. Ultimele patru meciuri au însemnat tot atâtea înfrângeri, astfel că Oţelul II este pe al patrulea loc din coadă, cu şanse minime de a evita faza play-out, unde se vor decide retrogradatele.

Nou-promovata Sporting Lieşti gâfâie şi ea, a doua victorie fiind obţinută abia acum două etape, pe terenul celor de la Oţelul II, altfel ar fi împărţit ultimul loc cu Rapid Feteşti. În clasament se află pe locul 10 (din 12), imediat după Oţelul.

Citit 1550 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2013 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.