Marţi seară, pentru calificarea la Mondiale: Hai, România! Hai, Olanda!

Marţi seară, pentru calificarea la Mondiale: Hai, România! Hai, Olanda!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa naţională de fotbal a României se află în faţa ultimului joc din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia (2014) şi stă la mâna rezultatelor pentru a spera la locul doi din grupa D, care duce la baraj. În primul rând, pentru a reuşi să termine grupa pe locul secund, România are nevoie de victorie pe teren propriu cu Estonia. Meciul se va disputa în această seară, la Bucureşti, pe „Arena Naţională” de la ora 21.00, în direct pe Antena 1. În al doilea rând, trebuie ca Turcia să nu câştige meciul de pe teren propriu cu Olanda, liderul grupei, echipă deja calificată. Cum România se află la egalitate de puncte cu Turcia, în cazul unui succes la cel puţin cinci goluri în faţa Estoniei, tricolorii se pot califica indiferent dacă turcii câştigă sau nu cu Olanda, criteriul de departajare al egalitate de puncte şi de golaveraj fiind numărul mai mare de goluri marcate. Totuşi, selecţionerul Victor Piţurcă a recunoscut că e foarte greu ca acest lucru să se întâmple, dar speră într-un ajutor venit din partea Olandei.

„Trebuie să câştigăm meciul cu Estonia, asta-i clar. E foarte greu de crezut că putem învinge la şase-şapte goluri diferenţă, pentru că Estonia nu e o echipă chiar aşa de slabă. Putem să prindem locul doi, pentru că Olanda e o echipă puternică şi poate să nu piardă în Turcia, nu-i deloc exclus”, a spus Victor Piţurcă, selecţionerul României.

Celelalte echipe calificate la baraj ori cu şanse pentru a termina grupa pe locul doi, potenţiali adversari ai României, sunt: Croaţia, Suedia, Islanda/ Slovenia, Rusia/ Portugalia, Bosnia/ Grecia, Anglia/ Ucraina şi Franţa.

Citit 1355 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2013 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.