VIDEO / Dezvăluri din cariera de jucător a antrenorului de la Oţelul, considerat vinovat pentru retrogradarea din 2003

VIDEO / Dezvăluri din cariera de jucător a antrenorului de la Oţelul, considerat vinovat pentru retrogradarea din 2003
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actualul tehnician al grupării gălăţene este acuzat de unul dintre foştii fotbalişti ai roş-alb-albaştrilor că n-a jucat la capacitate maximă în meciul de tristă amintire din 2003, returul barajului pentru rămânerea în prima ligă, cu FC Oradea


Plecând de la ideea că în urma a tot ce s-a întâmplat la Oţelul în ultimul an echipa şi-a pierdut identitatea, Ion Gigi, unul dintre jucătorii importanţi ai Oţelului din generaţia anilor ’90, a spus despre actualul antrenor al gălăţenilor că n-are ce căuta pe banca echipei gălăţene, având în vedere trecutul său.

Concret, Ion Gigi a spus despre Badea că e unul dintre principalii vinovaţi pentru retrogradarea Oţelului în 2003, pe vremea când antrenorul de acum evolua pentru formaţia roş-alb-albastră.

Oţelul a terminat pe loc de baraj la finalul ediţiei de campionat 2002-2003, unde a întâlnit-o pe FC Oradea. După 2-1 în tur, gălăţenii au pierdut returul, scor 1-3, după prelungiri, deşi în minutul 70 tabela indica 1-0 pentru Oţelul. În cele din urmă, Oţelul a rămas în prima ligă după ce Petrolul şi Astra Ploieşti au fuzionat şi a rămas un loc liber.

„Au fost înlăturaţi oameni care şi-au dat sufletul pentru echipa asta, iar în locul lor s-au adus alţii care n-au nicio legătură cu spiritul Oţelului. Păi Badea, care este unul dintre principalii vinovaţi de retrogradare, la meciul retur din barajul de la Oradea, acum antrenează la Oţelul. El la meciul acela a intrat pe teren când scorul ne era favorabil şi n-a pus osul la muncă deloc. Eram antrenor secund atunci, iar după meci, la vestiar, sub ochii mei, Tănase l-a întrebat pe Badea de ce n-a fost mai implicat în joc, iar el a răspuns „N-am vrut!”. Imediat, Tase l-a apucat de gât şi l-a trântit de a căzut pe sub băncile de la vestiare”, a spus Ion Gigi.

Episodul a fost confirmat de mai mulţi dintre jucătorii Oţelului din acel meci, care au povestit că nervii au fost amplificaţi de replicile lui Badea la reproşurile coechipierilor. „A fost întrebat de ce n-a fost mai implicat în joc, iar el a răspuns că asta era treaba celor care au fost titulari. Noi crăpam de ciudă că retrogradasem, iar el era supărat că n-a fost titular, normal că ni s-a urcat sângele la cap la aşa atitudine şi câţiva s-au înfipt în el”, a povestit unul dintre jucătorii din acel meci, care a preferat să nu-i dezvăluim numele. Potrivit martorilor oculari, au sărit asupra lui Badea trei dintre jucătorii care şi-au dedicat Oţelului cea mai mare parte a carierei, Dănuţ Oprea, Pelin şi Tănase. Unul dintre reproşurile către Badea a fost marcajul superficial la Vrăjitoarea, cel care a reuşit să înscrie relativ uşor golul de 2-1, în urma unei faze fixe.

Badea neagă incidentul

Ionuţ Badea a spus că n-are nevoie să se justifice pentru că nu consideră nimic adevărat din declaraţia fostului său antrenor secund din sezonul 2002-2003.

„Îmi pare rău că a apărut o asemenea declaraţie nereală. Eu sunt prieten cu Tase de foarte multă vreme şi n-a existat niciodată vreun conflict între noi. N-am de ce să mă justific pentru că nu-i nimic adevărat”, a spus Badea, cel care a evoluat în 27 de partide pentru Oţelul în perioada 2002-2003, reuşind să marcheze un gol, din postura de jucător împrumutat de la Dinamo.

Unul dintre cei care ar fi fost vehement la adresa lui Badea în acel moment, Viorel Tănase, actualul antrenor al celor de la SC Bacău, spune că au fost doar discuţii mai aprinse, dar care n-au degenerat.

„A fost supărare mare după ce am pierdut, dar n-a fost niciun incident. Am stat cu toţii, aproape jumătate de oră, şi am discutat în vestiar după meci, dar nu s-a pus problema ca cineva să fi fost acuzat”, a spus „Tase”.

Au fost suspiciuni de trădare

După eşecul din prelungiri de la Oradea, Igor Pârvu, preşedintele de atunci al Oţelului, făcea referire la posibile trădări din partea unor jucători.

„Este adevărat că în anumite momente din retur ne-am pus şi noi tot felul de întrebări şi ne-am gândit la ce-i mai rău”, declara Pârvu după acel meci.

De asemenea, conform lui Ion Gigi, inclusiv în vestiar au fost suspiciuni de meci aranjat.

„Au fost şi suspiciuni de blat atunci. Când un jucător intră pe teren şi stă degeaba, normal că-ţi pui întrebări”, a spus Ion Gigi.

Echipa Oţelului din meciul de la Oradea: Iliuciuc – Minescu, Pelin, Tofan, Iordache, Cernat – Mărginean, Tănase, Cornea – Oprea, Guriţă. Au mai intrat: Badea şi Bar. Antrenori: Costel Orac (principal), Ion Gigi (secund).

Citit 3556 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.