Se deschide sezonul la Patinoarul Artificial / Când se va putea intra pe gheaţă
Foto: Ieri dimineaţă se aştepta intrarea maşinii de şlefuit pe gheaţă

Se deschide sezonul la Patinoarul Artificial / Când se va putea intra pe gheaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instalaţia de gheaţă este în funcţiune de o săptămână, mai sunt de făcut marcajele, iar de luni sportivii vor putea patina * Sezonul va fi deschis de o competiţie internaţională de patinaj artistic, iar publicul va putea intra pe gheaţă probabil de duminică, 27 octombrie


În sfârşit, a sosit şi vestea cea mare, aşteptată cu sufletul la gură atât de sportivii de performanţă de la CSM Dunărea, cât şi de numeroşii gălăţeni amatori ai patinajului în timpul liber. Instalaţia de răcire a fost pornită de la începutul săptămânii, au fost rezolvate şi micile probleme tehnice, astfel că Eduard Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, societate care are în administrare patinoarul, a anunţat că luni, 21 octombrie, sportivii de la CSM Dunărea vor putea intra pe gheaţă pentru antrenamente.

Ieri dimineaţă, încă nu se putea trece la albire cu var pentru că se formaseră denivelări de la picăturile de apă căzute în urma condensului din tavan, dar s-a rezolvat şi această ultimă problemă după ce au venit lamele maşinii de şlefuit gheaţa, ascuţite în Şantierul Naval. Va urma o scurtă aşteptare de formare a stratului de gheaţă peste var, apoi se va face marcajul pentru hochei, totul fiind estimat să fie gata până luni.

De joi, prima competiţie a sezonului

Publicul va trebui să mai aibă răbdare până în ultima zi a săptămânii viitoare pentru a intra pe gheaţă, pentru că de joi până sâmbătă va avea loc „Patina de Cristal”, o competiţie internaţională de patinaj artistic ce va fi organizată în Galaţi după o pauză de trei ani. Conform lui Mihai Brabdabur, director al CSM Dunărea, va fi un concurs la toate categoriile de vârstă, de la copii până la seniori, la care şi-au anunţat participarea 70 de sportivi.

Hocheiştii, primul meci abia prin decembrie

Echipa de hochei seniori CSM Dunărea, care mai mereu începea campionatul fără să aibă mai mult de câteva antrenamente specifice pe gheaţă, acum are şansa să se prezinte la startul sezonului în cele mai bune condiţii, cu mai bine de o lună de pregătire pe gheaţă. În urma haosului de la federaţia de specialitate, cu nereguli la ultimele alegeri ce au dus la invalidare, startul sezonul a fost amânat cu aproximativ două luni. Recent înfiinţatul Comitet Federal de Urgenţă a convocat Adunarea Generală de alegeri pe 18 noiembrie, Biroul Federal ce va fi format atunci trebuind să aştepte alte 15 zile eventualele contestaţii, pentru a putea fi validat şi în sfârşit să aprobe calendarul competiţional.

CSM Dunărea, care are ca obiectiv calificarea în semifinalele Ligii Naţionale, are lotul fortificat şi în acest sezon cu cinci stranieri, toţi din Cehia: Adam Chelmar, Adam Pometlo, Stanilav Weis, Filip Randa şi Adam Rasner. Ultimii doi au jucat în echipa gălăţeană şi sezonul trecut. Toţi cinci sunt deja în Galaţi, astfel că antrenamentele se desfăşoară cu lotul complet.

Citit 3226 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.