Probleme de efectiv în apărarea Oţelului, la primul meci cu Lienen pe bancă
Foto: Sîrghi (dreapta), unul dintre absenţii din defensiva Oţelului pentru meciul cu Poli Timişoara

Probleme de efectiv în apărarea Oţelului, la primul meci cu Lienen pe bancă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Linia defensivă suferă la gruparea roş-alb-albastră în vederea partidei din această seară cu ACS Poli Timişoara, prima confruntare a noului antrenor


Cu un nou antrenor pe bancă, germanul Ewald Lienen, gălăţenii pornesc la drum către îndeplinirea obiectivului de a urca în prima jumătate a clasamentului cu un meci la Timişoara, împotriva celor de la ACS Poli. Oţelul n-a mai întâlnit nicio echipă a Timişoarei de la „finala campionatului” din 2011, atunci când gruparea roş-alb-albastră o învingea pe fosta Poli din Liga I, scor 2-1, şi devenea oficial campioană.

Deşi se află de puţin timp în România, Lienen a studiat potenţialul adversarului din această seară şi îşi doreşte să debuteze cu dreptul.

„Poli a făcut un rezultat bun la Petrolul, una dintre echipele tari ale campionatului. Am văzut o echipă rapidă, bine organizată şi care joacă cu multă pasiune. Întotdeauna trebuie să vrei să câştigi, însă nu se întâmplă mereu ceea ce-ţi doreşti. Sunt meciuri în care trebuie să fii norocos. Timişoara putea pierde la Ploieşti, dar a fost norocoasă. Poate fi şi un egal bun, într-un anumit context, însă, cu siguranţă vom da totul pe teren pentru a câştiga”, a spus Lienen.

Mari probleme în defensivă

În ciuda optimismului din tabăra gălăţeană odată cu numirea unui antrenor titrat, tehnicianul german are mari probleme în defensivă la primul său joc oficial pe banca Oţelului. Vor absenta ambii fundaşi dreapta, Samoel Cojoc şi Joao Felipe Antunes, fiind accidentaţi, dar şi cel care le-a luat locul la meciul cu FC Botoşani, Cristian Sîrghi, care oricum era un jucător important şi ca variantă în centrul defensivei. Sîrghi a ieşit accidentat la meciul din etapa trecută câştigat de Oţelul, scor 2-1, cu FC Botoşani. În locul său a intrat atunci Andrei Marus, promovat de la echipa a doua, cel care va face deplasarea şi la meciul cu Poli Timişoara. 

Timişorenii se consideră favoriţi

Altfel, cu toate că nu au decât două puncte avans faţă de Oţelul, dar un lot mai slab valoric, antrenorul celor de la ACS Poli, Aurel Şunda, îşi consideră echipa ca fiind favorită în confruntarea din această seară.

„Ne aşteaptă un joc foarte important, cu o echipă care şi-a schimbat antrenorul recent. Am încredere în toţi jucătorii din lot şi sunt convins că băieţii vor da totul pentru a cuceri toate cele trei puncte. Prima şansă bineînţeles că o avem noi. Mă bazez pe jucătorii pe care îi avem în lot. Mă aştept să vină ţi mai multă lume, pentru că spectatorii timişoreni sunt dornici de fotbal din prima ligă”, a spus Şunda.

Partida ACS Poli Timişoara – Oţelul se dispută astăzi, de la ora 19.30, şi va fi transmisă în direct de DolceSport.

Citit 1717 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.