Situaţie fără precedent/ Campionatul de hochei, tocmai din ianuarie

Situaţie fără precedent/ Campionatul de hochei, tocmai din ianuarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Programul competiţional va începe cu trei luni mai târziu decât ar fi fost normal


Hocheiştii de la CSM Dunărea au parte de cea mai lungă perioadă de pregătire pe gheaţă din istorie, înaintea primului meci oficial al sezonului, în acest moment neştiindu-se cu exactitate când va începe campionatul! În mod obişnuit, sezonul competiţional pentru hocheişti începea în jurul datei de 1 octombrie, dar de data aceasta startul se va da probabil tocmai în prima lună a anului viitor.

Totul a fost generat de haosul ce a existat în ultimul an la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG), for implicat în numeroase scandaluri, ce au culminat cu invalidarea alegerilor de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Astfel, s-a ajuns ca hocheiul românesc să nu aibă luni de zile o conducere a federaţiei şi, implicit, cine să organizeze competiţiile.

Un gălăţean, ales vicepreşedinte

De luni seară, după câteva încercări nereuşite, s-a intrat în normalitate, cel puţin teoretic, după încheierea cu succes a Adunării Generale de alegeri a FRHG. Preşedinte a fost ales Florian Gheorghe, fost şef al ANST şi antrenor federal, iar gălăţeanul Mihai Brandabur, director al CSM Dunărea, a fost votat pentru unul din cele două posturi de vicepreşedinte. De asemenea, în sfârşit a fost desemnată şi componenţa Biroului Federal, dar tot nu poate începe campionatul. Conform statului, programul competiţional trebuie aprobat de Adunarea Generală Ordinară a FRHC, dar aceasta poate fi convocată de către Biroul federal abia după 15 zile de la alegeri, termen ce trebuie respectat pentru eventualele contestaţii. Astfel, noul vicepreşedinte al FRHC, Mihai Brandabur, estimează că mai devreme de primele zile ale lunii ianuarie nu se poate juca nici un meci oficial. "Biroul federal nu se poate întruni mai devreme de 2 decembrie, atunci când trebuie convocată Adunarea Generală şi vor urma alte minim 20 de zile de aşteptare, mai devreme nu permite statutul. Să vedem la ce formulă de sistem competiţional vom ajunge, pentru că mai devreme de luna ianuarie nu cred că se va putea juca", a declarat Mihai Brandabur.

CSM Dunărea, care are ca obiectiv calificarea în semifinalele Ligii Naţionale, are lotul fortificat şi în acest sezon cu cinci stranieri, toţi din Cehia: Adam Chelmar, Adam Pometlo, Stanilav Weis, Filip Randa şi Adam Rasner. Ultimii doi au jucat în echipa gălăţeană şi sezonul trecut.

 

Citit 1576 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.