Un jucător de club gălăţean, calificat la turneul final cu reprezentativa României de futsal
Foto: Emanuel Moldoveanu, decarul echipei naţionale a României

Un jucător de club gălăţean, calificat la turneul final cu reprezentativa României de futsal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Emanuel Moldoveanu, de la United, a jucat pentru reprezentativa României de futsal în dubla amicală de la Galaţi contra Bulgariei şi are şanse mari să prindă lotul la Campionatul European din Belgia


Dacă la fotbal naţionala României şi-a dezamăgit fanii prin ratarea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia, 1-3 şi 1-1 în barajul cu Grecia, la futsal lucrurile stau cu totul altfel, reprezentativa ţării noastre fiind calificată la "Europeanul" din Belgia. Gălăţenii au putut urmări îndeaproape naţionala de futsal, într-o dublă amicală, disputată în Sala Sporturilor „Dunărea”, contra Bulgariei, marţi şi miercuri. Tricolorii s-au impus în ambele jocuri: 4-0 şi 6-1. Marcatorii din primul meci au fost Laszlo Szoczs, Robert Florin Matei, Robert Lupu şi Marian Şotârcă, fost jucător la United. Pentru cel de-a doua victorie a naţionalei României au marcat Robert Lupu, Robert Florin Matei, Marian Şotârcă, Laszlo Szoczs, Emanuel Moldoveanu şi Zsolt Mihaly.

Emanuel Moldoveanu, unul dintre marcatori, este component al echipei din prima ligă de futsal, United Galaţi. Antrenorul său de la club, David Asandei, a spus despre Moldoveanu că e un jucător cu reale calităţi, pe care tehnicianul l-a descoperit la Brăila.

Moldoveanu a spus la finalul jocului că îşi doreşte să prindă un loc în lotul naţionalei României pentru turneul final din Belgia.

„Mă bucur că am jucat la Galaţi, am reuşit să şi marchez. Depinde numai de mine şi evoluţiile mele dacă voi prinde un loc pentru lotul din Belgia, acolo unde sperăm să facem o figură frumoasă”, a declarat Moldoveanu, cel care a reuşit şi o pasă de gol la primul meci de la Galaţi, plus un alt gol în amicalul cu Moldova de luna trecută.

De altfel, pe lângă Moldoveanu, de la United au fost convocaţi la naţionala de tineret Petrişor Toniţă şi George Buleandră. Primul, care evoluează pe postul de portar, a reuşit un gol din poartă în poartă la ultima acţiune a tricolorilor mici.

Reprezentativa României de futsal este calificată la Campionatul European din Belgia, acolo unde va juca în grupa A, alături de Belgia şi Ucraina. Tricolorii vor evolua chiar în meciul de deschidere al turneului contra reprezentativa ţării gazdă, pe 28 ianuarie.

 

Naţionala de futsal se întoarce la Galaţi

 

Nelu Stancea, antrenorul naţionalei, s-a declarat mulţumit de sala din Galaţi şi de prezenţa publicului în număr mare la primul joc.

„A fost plăcut pentru noi să jucăm la Galaţi, aici unde am găsit un public cunoscător de fotbal. Meciurile cu Bulgaria au fost utile pentru pregătirea Campionatul European din Belgia, acolo unde ne-am propus să trecem de grupă, chiar dacă nu va fi deloc uşor. În cazul unei calificări în sferturi, cel mai probabil vom întâlni Portugalia sau Rusia, două forţe ale Europei”, a spus Stancea.

Oficialii Federaţiei Române de Futsal au dat asigurări că selecţionata României se va întoarce la Galaţi şi anul viitor, când va disputa o dublă amicală contra reprezentativei similare a Republicii Moldova.

 

 

Citit 1224 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2013 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.