S-A PERFECTAT: Cristian Ciocan va boxa pentru titlul intercontinental

S-A PERFECTAT: Cristian Ciocan va boxa pentru titlul intercontinental
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meciul pugilistului din Pechea contra americanului Kevin Johnson va avea loc pe 20 decembrie şi va fi televizat în direct de Eurosport şi ProTV


 

Deţinător al centurii de campion european al categoriei grea în versiunea WBO, gălăţeanul Cristian Ciocan va avea pe 20 decembrie un meci important în drumul său spre vârful piramidei, în faţa unui adversar redutabil, americanul Kevin Johnson. Miza acestei partide urmează să fie titlul intercontinental, gala fiind programată în Germania, la Hamburg.

Negocierile dintre promotorii celor doi pugilişti nu au fost deloc facile, una dintre probleme fiind un meci pe care americanul îl avea programat pentru astăzi în compania cubanezului Oladnier Solis şi al cărui eventual deznodământ nefavorabil lui Johnson ar fi pus în pericol disputarea confruntării cu Ciocan. În cele din urmă, meciul lui Kevin Johnson cu Solis, fost campion olimpic, a fost anulat şi s-a semnat contractul pentru gala de la Hamburg.

La fel cum a fost şi la precedentul său meci, cel cu norvegianul Leif Larsen când s-a impus printr-un KO spectaculos, Ciocan va începe meciul din postura de challenger, americanul Johnson fiind mai bine cotat mai ales din punct de vedere al experienţei.

Kevin Johnson are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri. Cel mai important meci al carierei l-a susţinut în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.

De altfel, ca o confirmare a cotei ridicate pe care o au Ciocan şi Johnson, meciul de la Hamburg este cotat de boxrec.com, unul dintre cele mai reputate site-uri de specialitate din lume, la patru stele din cinci, o premieră pentru gălăţeanul care consideră evenimentul un pas necesar şi important în încercarea de a-şi croi drum spre o dispută pentru titlul mondial. „Johnson a putut să ducă 12 reprize cu Vitali Klitschko şi asta spune multe despre rezistenţa lui. Nu a pierdut decât trei meciuri până acum şi nici nu a fost făcut niciodată KO. Pentru mine este important că pe masă va fi titlul intercontinental, ceea ce reprezintă un pas înainte spre cel mondial”, a declarat Ciocan.

„Hammer”, numele de ring al gălăţeanului, este în acest moment pe locul nouă în ierarhia mondială a versiunii WBO, categoria grea, iar o victorie în faţa lui Johnson l-ar propulsa spre un meci pentru a deveni challenger la centura supremă, cel mai probabil cu rusul Boytsov, care să se dispute în februarie, în România.

 

Citit 1817 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2013 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.