DJTS a anunţat topul celor mai buni sportivi gălăţeni în 2013
Foto: Valentin Dobrea, „cel mai bun sportiv gălăţean în 2013”– discipline olimpice

DJTS a anunţat topul celor mai buni sportivi gălăţeni în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) a făcut publice clasamentele proprii ale celor mai buni sportivi gălăţeni din acest an. Este vorba de două secţiuni, sporturi olimpice şi neolimpice, criteriile fiind aceleaşi după care se punctează şi în ierarhiile ministerului de specialitate: clasări în primele şase poziţii la Campionate Mondiale (CM), Europene (CE) şi Balcanice (CB), alături de primele trei locuri la Campionatele Naţionale. De asemenea, au fost incluşi doar sportivii legitimaţi la cluburi din judeţ, astfel explicându-se absenţa din TOP 10 a unor gălăţeni cu mari performanţe, cum este cazul pugilistului Cristian Ciocan, campion european la profesionişti.

La categoria sporturi olimpice, cel mai bun punctaj a fost acumulat de halterofilul Valentin Dobrea (CSM Dunărea - antrenor Marin Otinceanu), desemnat cel mai bun sportiv gălăţean în 2013 pentru cele trei medalii de bronz de la CE de junori II, trei titluri de campion naţional la juniori II şi alte trei la tineret.

Pe poziţia a doua se află atleta Cristiana Frumuz Ghiţă (CSU - antrenor Veronica Budileanu Marinescu) – campioană balcanică la cros (echipe) şi medaliată cu bronz la individual; patru locuri I la cros individual şi trei locuri I cu echipa la „Naţionale”.

Badmintonul, cinci sportivi în primii zece

Pe locul trei se află Cătălina Simionescu (badminton, dublă legitimare CS Siderugistul şi CSU - antrenor Dorel Badiu) – locul II cu echipa şi locul III la dublu mixt la CB de juniori, iar la CN (juniori II, I, tineret şi seniori) patru titluri de campioană naţională, trei medalii de argint şi tot atâtea de bronz.

Locul patru este ocupat de Miruna Nuţu (badminton, Siderugistul şi CSU) – medaliată cu argint la CB de juniori, trei titluri de campioană naţională, două locuri II şi trei locuri III la CN.

Pe locul cinci este Ionuţ Grădinaru (badminton, Siderurgistul şi CSU)) – campion balcanic la dublu mixt şi locul III pe echipe, două medalii de bronz la „Naţionale”.

Următzorii cinci sportivi din TOP 10 sunt, în această ordine, Iulian Ghibu (taekwondo, CSM Dunărea – antrenori Nicolae Milea), Cosmin Panfil (badminton), Cristinel Irimia (atletism, CSU – antrenor Claudiu Mereuţă), Irina Călin (badminton) şi Constantin Neagu (lupte, CSM Dunărea, antrenor Octavian Berbeci).

Artele marţiale domină secţiunea „neolimpice”

Clasamentul întocmit la secţiunea sporturi neolimpice este dominat de practicanţii artelor marţiale, cu nouă nominalizări în primele zece poziţii. Singura excepţie este sportivul clasat pe locul patru, Mihai Paraschiv (dans sportiv, Fantezia – antrenor Andreea Adam): vicecampion mondial de tineret la „Zece dansuri”, locul trei la CM de tineret – „latino” şi două locuri trei la CE de tineret - „Zece dansuri” şi „latino”.

Titlul de „cel mai bun sportiv din 2013” la această secţiune a revenit Ioanei Dumitru (Karate Club, antrenor Nicolae Mărăndici) – trei titluri de campioană, un loc II şi un loc III la Campionatul Mondial; şase medalii de aur şi două de bronz la CE.

Pe locul doi se află Roxana Stoica (Karate Club): două medalii de aur şi două de argint la „Mondiale”, trei locuri I şi trei medalii de argint la CE.

Pe a treia poziţie este Andreea Bruneschi (Karate Club): un aur şi două argint la „Mondiale”, patru locuri I, un loc II şi două locuri III la CE.

Pe locul patru este dansatorul Mihai Paraschiv, urmat în clasamentul DJTS de Robert Istrate (Karate Club), Andrei Grigore (Clubul The One – arte marţiale), Alexandru Butură (karate – CS Kodo), Daniel Epure (Karate Club), Anca Codreanu (Kodo) şi Mihai Cristian Tâmpeanu (Kodo).

DJTS a comunicat că festivitatea de premiere va avea loc în luna ianuarie, data exactă nefiind încă stabilită.

Citit 2134 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.