Jucătorii de la FCM Dunărea au revenit la antrenamente/ Mutări spectaculoase pentru salvarea de la retrogradare
Foto: FOTO: Bogdan Codrescu

Jucătorii de la FCM Dunărea au revenit la antrenamente/ Mutări spectaculoase pentru salvarea de la retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea gălăţeană din liga secundă are ambiţii mari, cu toate că ocupă ultimul loc în clasament


 FCM Dunărea şi-a reluat de ieri antrenamentele, cu noul antrenor, Costel Enache, la cârma echipei. Noul tehnician al gălăţenilor are un CV impresionant, reuşind promovarea în Liga I cu Ceahlăul şi menţinerea echipei în primul eşalon. De altfel, acesta a reprezentat şi cel mai important aspect în alegerea sa, conform preşedintelui Auraş Braşoveanu.

„Pe Enache l-am dorit nu pentru că a antrenat în Liga I, ci pentru că a reuşit o promovarea cu Ceahlăul, când avea o echipă cu media de vârstă pe care o avem şi noi. Am dorit un antrenor care ştie să lucreze cu jucătorii tineri”.

Costel Enache s-a declarat mulţumit de perspectivele de la club, fiind încântat de faptul că noua sa grupare e capabilă de transferuri importante în această pauză de iarnă.

„Trebuia să ies cumva în evidenţă, e o concurenţă foarte mare printre antrenori. E o oportunitate pentru mine să antrenez la Dunărea, sunt perspective frumoase aici, chiar dacă sunt conştient şi de riscurile provocate de locul din clasament. În funcţie de necesităţi, după ce cunosc mai bine lotul, clubul are capacitatea să mai aducă doi-trei jucători importanţi. E clar că momentan trebuie să ne salvăm de la retrogradare, chiar dacă pe termen lung obiectivul e altul”, a spus Enache.

 

Discuţii cu Paraschiv şi jucători de la Oţelul

Antrenorul Costel Enache a avut 31 de jucători la primul antrenament din 2014, dintre care vor pleca cel puţin şase. Singurul jucător nou este fundaşul Constantin Ferariu, de la Sporting Suceava, o mai veche cunoştinţă a actualului tehnician de la Dunărea, care l-a pregătit pe apărător când era la Ceahlăul. De asemenea, la reunirea lotului s-au prezentat Alexandru Forminte (fost la Ceahlăul) şi Marius Matei (fost jucător al Oţelului în urmă cu patru ani), doi jucători cu experienţă care au prins şi ultimele antrenamente de anul trecut cu FCM Dunărea.

„Cu Forminte am stabilit o înţelegere inedită. I-am zis că-i achităm salariul pe o lună de pauză dacă se va prezenta cu o greutate optimă de joc la reunirea lotului. Altfel, vom renunţa la el”, a spus Auraş Braşoveanu.

După numirea lui Enache, cei de la FCM Dunărea vizează în continuare mutări spectaculoase pentru a se salva de la retrogradare. Printre cei vizaţi sunt Gabriel Paraschiv, fost jucător al Oţelului, dar şi alţi jucători de la gruparea gălăţeană din prima ligă.

„Sunt discuţii cu Paraschiv, referitor la două componente. Momentan aşteptăm să vedem răspunsul lui. Bineînţeles, vor mai veni şi alţi jucători. Am privirea îndreptată şi către Oţelul, avem discuţii şi cu ei pentru jucători, dar aşteptăm definitivarea lotului să vedem ce putem lua”, a spus Braşoveanu.

Printre jucătorii vizaţi de dunăreni din tabăra Oţelului se numără Sipovici, Murgoci şi Adăscăliţei.

Altfel, FCM Dunărea va efectua un singur cantonament, cel mai probabil în Antalya (Turcia), iar primul meci din noul sezon este programat pe 1 martie, acasă, cu Unirea Slobozia. Gruparea gălăţeană este pe ultimul loc în Seria I a ligii a doua, cu doar trei puncte după 12 etape.

 

Citit 1671 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.