Neînvinsă în meciurile din Spania, Oţelul arată tot mai încurajator pentru retur

Neînvinsă în meciurile din Spania, Oţelul arată tot mai încurajator pentru retur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: În cele din urmă, Oţelul a acceptat să joace partida de pregătire cu Benfica Luanda, astăzi, de la ora 17.00


 

Antrenorul Ewald Lienen spunea la puţin timp după preluarea conducerii tehnice a Oţelului că stilul său de a pregăti echipa îşi va simţi influenţa în joc cu adevărat abia după pauza competiţională. "Cele şase săptămâni de pregătire din iarnă vor fi foarte importante", afirma Lienen, iar vorbele sale iată încep să aibă acoperire în fapte.

În cantonamentul din Spania, Oţelul este neînvinsă după cinci partide de pregătire, aspect promiţător în condiţiile în care nu s-a jucat cu adversari de duzină. În prima partidă, când Oţelul era doar la începutul pregătirilor, iar adversarul la final de cantonament, s-a terminat la egalitate cu vicecampioana Ungariei, Videoton, scor 3-3. Au urmat trei victorii, 2-1 cu Lyubimets (locul 12 în prima ligă din Bulgaria), 1-0 cu Zawisza (locul 8, prima ligă din Polonia) şi 2-0 în cel mai elocvent test de până acum, cu redutabila Legia Varşovia, campioana şi liderul la zi din Polonia. Jocul etalat de Oţelul în acest ultimul meci a generat laudele portarului advers, Duşan Kuciak, fost jucător în Liga I, la FC Vaslui: „Sunt surprins de modul cum a jucat Oţelul şi nu înţeleg cum e posibil ca această echipă să fie doar pe locul 14 în România”.

Se conturează primul „11”

De altfel, în jocul cu Legia s-a stat în teren până spre final cu acelaşi „11” de la start, semn că se conturează formula de echipă pe care se va baza Lienen în a doua parte a campionatului: Goicoechea - Tritz, Sârghi, Prestia, D. Popescu - Lovin - Cooper, Marquinhos, Giurgiu - Tudorie (Henrique), Astafei.

Apoi, în ultimul meci disputat până acum, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Guangzhou, campioana Chinei, un rezultat care arată şi el că se lucrează cu spor la antrenamente de vreme ce a fost obţinut de o echipă formată din jucători care se conturează să nu aibă apariţii constante în primul „11”. Altfel spus, garnitura „secundă” a Oţelului nu a putut fi învinsă de o grupare cu mari pretenţii, antrenată de celebrul Marcello Lippi şi care a dat recent 9 milioane de euro pentru a-l transfera din Serie A pe căpitanul de la Bologna, Diamanti.

De altfel, cel care a purtat banderola de căpitan în jocul cu formaţia chineză, Enes Sipovici, a exprimat optimismul total din lotul roş-alb-albastru pentru noul sezon: „Oţelul joacă acum cel mai frumos fotbal din ultimii doi ani”.

Au refuzat un "amical" suplimentar

Până la final stagiului din Spania, Oţelul va mai susţine un singur meci de pregătire, cu Dinamo Moscova, joi, 13 ferbruaria, cu o zi înaintea întoarcerii acasă. Organizatorii de la Marbella le-au propus celor de la Oţelul un joc test suplimentar, pentru astăzi, cu Benfica Luanda (Angola), însă gălăţenii au decis să nu-şi modifice programul şi au refuzat.

Citit 1464 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.