Inspiraţia lui Costel Enache a dus prima victorie pentru FCM Dunărea, după 286 de zile

Inspiraţia lui Costel Enache a dus prima victorie pentru FCM Dunărea, după 286 de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a câştigat în faţa formaţiei de pe locul doi, cu 2-1. Ambele goluri ale gazdelor au fost create de cei trei jucători intraţi în repriza secundă


 

Debutul lui Costel Enache pe banca tehnică a echipei gălăţene a însemnat sfârşitul calvarului pentru FCM Dunărea, care nu mai câştigase un meci în campionat din 18 mai anul trecut. După 286 de zile de chin, seria neagră a luat sfârşit sâmbătă, graţie inspiraţiei maxime a noului antrenor, în faţa unuia dintre cei mai grei adversari din serie.

Unirea Slobozia, care a iernat pe locul doi doar datorită golaverajului inferior celor de la Rapid, a început tare meciul de la Galaţi, dar în afară de cele două capete ale primei reprize, când a pus ceva presiune, şi o uşoară dominare în primele minute de după reluare, n-a reuşit decât să împingă deznodământul meciului spre finalul disputei.

Gălăţenii au irosit în prima repriză ocazia partidei, când pasa lui Neagu (’32) l-a pus pe Gohoreanu singur cu portarul, de la 40 de metri, dar acesta a finalizat cu un şut peste poartă. În rest, s-a remarcat pe flancul drept Vraciu, noua achiziţie trimiţând multe mingi utile în faţa porţii, care s-ar fi putut transforma în pase decisive cu ceva mai multă vigoare din partea celor doi atacanţi.

Asta da inspiraţie de antrenor

După reluare, când ambele echipe intraseră într-o perioadă de joc încâlcit, disputa a fost condimentată de inspiraţia antrenorului gazdelor, Costel Enache. L-a trimis în teren pe mijlocaşul stânga Cenk Firat, după alte cinci minute pe atacantul Bâtfoi, iar roadele le-a cules repede.

Primul a centrat la „lung” şi celălalt a punctat cu capul în colţul opus, dar după doar două minute Unirea Slobozia a egalat, Emil Nanu finalizând superb centrarea lui Macare la colţul lung, una mult în exterior, atacantul oaspeţilor punând capul, lipit de tuşă, pentru un lob peste portar, la colţul opus.

Costel Enache a mutat din nou în minutul 85, aruncându-l în luptă pe Sfrijan, iar peste un singur minut noul intrat a pus capul pentru golul victoriei la centrarea aceluiaşi Cenk Firat, turcul devenit în mai puţin de o repriză eroul meciului, cu două pase decisive. Asta da inspiraţie de antrenor!

Deşi rezultatul este mai mult unul de moral, fără mare importanţă în clasament, jucătorii gălăţeni s-au bucurat ca la câştigarea unui trofeu important, îmbrăţisările prelungite de pe teren fiind urmate de cântecele victoriei, în vestiar.

În faza următoare a sezonului regulat, echipele calificate în play-off, respectiv play-out, vor intra doar cu rezultatele directe dintre competitoarele din cele două „grupe”, astfel că, după cum se prezintă clasamentul acum, sunt şanse minime, doar teoretice, ca Unirea Slobozia şi Dunărea Galaţi să se afle şi în a doua fază a campionatului în duel direct, ceea ce înseamnă că victoria gălăţenilor nu va conta în cele două ierarhii separate ale ligii secunde.

FCM DUNĂREA - UNIREA SLOBOZIA 2-1 (0-0)

Meci disputat sâmbătă, în etapa a 17-a din Liga a II-a, seria I

Stadion Dunărea, spectatori 200

Au marcat: Bâtfoi ’66, Sfrijan ’86 / E. Nanu ’68

DUNAREA: Miron - L. Radu, Panait, Şomodean (cpt.), Sorin Cucu - Vraciu (Sfrijan ’85), Asanache, Stelian Cucu, Gohoreanu (Cenk ’57) - Neagu, Matei (Bâtfoi ’62). Antrenor: Costel Enache

UNIREA: Dobre - St. Stan, Soare (cpt), Tudorache, Toma, Ibrian - Macare, Coconaşu, Fl. Voicu (Ursu ’62) - Bolat (Drăguţ ’88), E. Nanu (Jianu ’80). Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitri: Horia Gabriel Mladinovici – central, Iulian Radu şi Andrei Simionis - asistenţi (toţi din Bucureşti).

Citit 1276 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.