Duminică seară, meci cu Petrolul/ Oțelul aleargă după puncte la Ploiești

Duminică seară, meci cu Petrolul/ Oțelul aleargă după puncte la Ploiești
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Cristian Sîrghi a participat la ultimul antrenament înaintea plecării spre Ploieşti, nu au fost probleme şi a făcut deplasarea. Sunt şanse să poată juca din primul minut. La casele de pariuri victoria Oţelului are o cotă în jur de 6,60, iar pentru egal sau victorie gălăţeană cota este de 2,30


 

* Gruparea gălățeană porneșe cu șansa a doua în partida din această etapă, dar cei din tabăra roș-alb-albastră sunt optimiști


După victoria entuziasmantă din runda trecută în fața celor de la Pandurii, formație aflată pe loc de cupă europeană, trupa lui Ewald Lienen are un test mult mai dificil în această etapă. Oțelul va juca la Ploiești, în compania celor de la Petrolul, grupare angrenată în lupta pentru titlu. Chiar și-așa, Lienen speră ca echipa sa să facă un joc bun și să aducă puncte.

“Sigur că va fi un meci foarte greu. De când am venit eu în România, Petrolul a fost cea mai puternică echipă, așa că nu ne va fi deloc ușor, dar ne vom juca șansa. E clar că pentru noi nu meciul cu Petrolul e esențial, dar sper să facem un joc bun”, a spus Lienen.

Directorul sportiv al roș-alb-albaștrilor, Alejandro Viglianti, merge pe principiul cu care Oțelul a reușit să câștige campionatul, adică la fiecare meci echipa joacă să obțină punct sau puncte. Nu ne interesează dacă va fi stadionul plin sau nu, pe noi ne interesează să obținem cele trei puncte sau măcar să nu pierdem. Am încredere în echipă, venim după un joc bun cu Pandurii, așa că sper să aducem puncte”.

Gabriel Giurgiu, căpitanul echipei, e conștient de forța adversarului, dar speră într-un rezultat pozitiv. “Noi mergem la Petrolul să ne jucăm șansa și vom vedea după meci ce va fi, ne așteaptă o partidă foarte grea”.

Probleme în centrul defensivei

Formația gălățeană se confruntă cu probleme în centrul defensivei. Antrenorul Ewald Lienen nu se va putea baza pe serviciile lui Cristian Sîrghi, care nu s-a antrenat în ultimele zile din cauza unei accidentări, în timp ce Sergiu Costin și-a revenit, dar a ratat mare parte din pregătirea de iarnă. Cel mai probabil, Sipovici va face pereche în apărare cu italianul Prestia. De altfel, marile probleme ale Oțelului în prima parte de campionat au fost în defensivă, gălățenii încasând 35 de goluri în 19 partide disputate în 2013.

De partea cealaltă, Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, nu va putea conta pe Alcenat (suspendat), Morar și Marinescu (accidentați). Tehnicianul ploieștenilor a spus că victoria e unica variantă pentru echipa sa.

“Vom fi puternici, ce s-a întâmplat la Brașov a fost un accident cauzat și de teama rezultatului pe care au avut-o jucătorii mei. Sunt conștient că șansele noastre la titlu se reduc cu fiecare pas greșit, dar acum nu mă gândesc decât la o victorie contra Oțelului. Gălățenii sunt o echipă foarte periculoasă, care s-a schimbat mult în bine de la venirea neamțului Lienen”.

Înaintea acestei runde, Oțelul ocupă locul 13 în clasament, cu 21 de puncte, în timp ce Petrolul e pe trei, cu 41 de puncte.

Partida Petrolul – Oțelul este programată duminică seară, de la ora 19.30, și va fi transmisă în direct de DolceSport. În următoarea etapă, Oțelul va juca tot în deplasare, vineri, 7 martie, la FC Brașov.

Citit 2335 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.