UPDATE Schimbare majoră în fotbalul românesc, Răzvan Burleanu este noul preşedinte al FRF

UPDATE Schimbare majoră în fotbalul românesc, Răzvan Burleanu este noul preşedinte al FRF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Răzvan Burleanu a câştigat alegerile, primind 113 voturi în turul doi de scrutin. Avram a avut 58 de voturi

UPDATE: Chivorchian a anunţat că-l susţine pe Burleanu pentru turul II

UPDATE: Răzvan Burleanu are 72 de voturi, Vasile Avram 59, iar Chivorchian 29. Au fost anulate 12 voturi. Urmează turul doi de scrutin în care intră Burleanu şi Avram

UPDATE: Având calitatea de membru în Comitetul Executiv al FRF, Auraş Braşoveanu nu avea drept vot, astfel că nu putea reprezenta FCM Dunărea. Gruparea gălăţeană din Liga II nu a avut pe nimeni în sală în momentul celei de-a doua numărări a celor prezenţi. Nici Oţelul nu a avut reprezentat în sală, astfel că cele două cluburi din Galaţi nu participă la vot.


UPDATE: După pauză, Mircea Sandu a trecut la renumărarea celor prezenţi, în ciuda protestelor vehemente ale candidatului Vasile Avram. Încercându-se să nu se întrunească cvorumul şi astfel să se ajungă la amânare, reprezentanţii multor cluburi din Liga I n-au răspuns prezent la strigarea "catalogului", deşi unii se aflau în sală, cazurile lui Valeriu Argăseală (Steaua) şi Eugen Pârvulescu (Pandurii). Conform prosport.ro, la fel s-a întâmplat şi în cazul FCM Dunărea Galaţi, deşi preşedintele Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv, era în sală, în prezidiu. Această strategie a fost dejucată de cei de la cluburile din ligile inferioare, rămaşi cu "prezent" pe poziţii, astfel că s-a întrunit cvorumul. Amânarea a devenit astfel imposibilă, alegerile vor avea loc, FRF va avea astăzi un nou preşedinte.


 

Un număr de 168 de membri afiliaţi, dintr-un total de 224, sunt prezenţi la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, de astăzi, de la Casa Fotbalului, cvorumul fiind întrunit pentru alegerea viitorului preşedinte al forului, a anunţat preşedintele în exerciţiu, Mircea Sandu. Pentru ca alegerile să aibă loc era nevoie de prezenţa a cel puţin 150 de membri.

Membrii afiliaţi trebuie să aleagă viitorul preşedinte dintre cinci candidaţi: Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu.

După sentinţa de ieri a Curţii de Apel Bucureşti, de condamnarea la închisoarea cu executare a lui Gheorghe Popescu, care se afla pe lista candidaţilor şi era creditat cu şanse foarte mari în condiţiile susţinerii din partea actualului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, în mass-media s-a spus că este posibil să se încerce amânarea alegerilor prin absenteism, neîntrunirea cvorumului fiind singura variantă în acest sens.

Totuşi, încă nu este sigur că alegerile vor avea loc. Conform unuia dintre candidaţi, Gheorghe Chivorchian, la Adunarea Generală va urma o pauză înainte de a se trece la alegeri, iar apoi va avea loc o nouă numărătoare a celor prezenţi şi nu este exclus ca unii dintre participanţii cu drept de vot să plece între timp.

Citit 1252 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.