Sentinţe dure în „Dosarul Transferurilor”/ Gălăţeanul „MM” Stoica, condamnat la închisoare

Sentinţe dure în „Dosarul Transferurilor”/ Gălăţeanul „MM” Stoica, condamnat la închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Toţi cei opt acuzaţi au primit pedepse definitive, cu executare


Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, ieri, verdictul în "Dosarul Transferurilor", un proces în care sunt implicaţi opt oameni din fotbalul românesc, acuzaţi de procurii DNA de efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Toţi cei opt acuzaţi au primit sentinţe definitive de condamnare la închisoare cu executare.

Managerul general al FC Steaua, gălăţeanul Mihai Stoica, cunoscut publicului şi cu diminutivul „MM”, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. La ultimul termen de judecată al dosarului, procurorul anticorupţie concluzionase, în cazul lui Stoica, că faptele incriminate sunt prescrise, conform noului Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie. Transferul în urma căruia s-a ajuns la această senţintă este cel din 1999, al lui Iulian Arhire de la Oţelul la gruparea coreeană Pohang Steelers. Oţelul a încasat 150.000 de dolari, iar suma plătită de coreeni a fost de aproximativ 750.000 de dolari.

Celelalte condamnări definitive la închisoare cu executare au fost:

Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos - trei ani şi opt luni;

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea - şase ani şi patru luni;

Fostul impresar Ioan Becali - şase ani şi patru luni;

Impresarul Victor Becali - patru ani şi opt luni;

Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu - trei ani şi patru luni;.

Fostul acţionar de la Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu - trei ani şi patru luni cu executare.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal - trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Arhire: „Unii s-au umplut de bani de pe urma mea”

Fostul jucător Iulian Arhire, subiectul transferului în care procurorii DNA au descoperit ilegalităţile ce au generat condamnarea lui Mihai Stoica, a povestit pentru libertatea.ro o parte dintre detaliile plecării sale de la Oţelului la Pohang Steelers, din martie 1999. „Unii s-au umplut de bani de pe urma mea. Intram în ultimele şase luni de contract şi aveam ofertă să plec din vară, cu Florea şi cu Rednic, la Dinamo, dar am mers în Coreea de Sud. Mi s-a spus că Oţelul cere 150.000 de dolari. Am ajuns în ianuarie, am semnat, dar pe 25 nu mi-au dat salariul, deşi jucasem în pregătiri. Mi s-a spus că nu s-au rezolvat negocierile între cluburi. Pe 25 februarie am semnat alt contract, identic cu primul. Nici atunci nu mi-am luat banii, actele nu au fost înscrise. M-au pus să-l semnez şi pe al treilea, am refuzat. L-am sunat pe “MM” în ţară. Mi-a zis: «Dacă vii acasă, stai şase luni pe bară, cine te mai ia apoi?». M-a ameninţat să rămân în Coreea! Miza era mare pentru ei să se facă transferul! Antrenorul secund (n.r. - de la Pohang) mi-a spus că Oţelul a cerut pe mine 800.000 de dolari, iar palma s-ar fi bătut, am citit în ziare, pe 750.000 de dolari”, a spus Arhire în publicaţia citată.

Citit 3823 ori Ultima modificare Marți, 04 Martie 2014 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.