Ghinion maxim la Timişoara, Phoenix a fost învinsă în ultima secundă!

Ghinion maxim la Timişoara, Phoenix a fost învinsă în ultima secundă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi a pierdut, luni după-amiază, în deplasare, meciul cu Danzio Timişoara, scor 76-75, în urma unui coş de trei puncte reuşit de gazde în ultima secundă a meciului! Partida s-a disputat cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat din Liga Naţională şi avea caracter decisiv pentru ocuparea locului opt, ultimul calificant în play-off.

Echipa gălăţeană a început meciul slab şi a fost condusă cu 17-10 şi cu 19-14 la finalul primului sfert, în condiţiile unui arbitraj extrem de ostil al cuplului Cosmin Prişcă (Mediaş) şi Alin Roşu (Oradea). Fetele de la Phoenix n-au renunţat la luptă şi au revenit în forţă (scor 19-23), conducând la pauza mare (30-31).

În sfertul trei, cu Beatrice Alaiba ţinută mai mult pe bancă pentru că fusese sancţionată cu patru faulturi şi la prima abatere ar fi fost eliminată, lupta a fost extrem de echilibrată, cu schimbări dese ale echipei în avantaj. Astfel, Phoenix a început ultimul sfert de la "minus un punct" (50-49), Danzio s-a distanţat la 52-49, iar de acolo a început recitalul echipei gălăţene, care a trecut la conducere (52-58), iar cu patru minute înainte de final avea avans de opt puncte (58-66). La 65-68 gazdele au ratat două libere, iar junioarea Bianca Nini a înscris un coş de două puncte, pentru 65-70, dar tot n-a fost de ajuns. Coş cu fault şi „liberă” suplimentară, două astfel de decizii „ciudate” ale arbitrilor şi 73-73 când mai erau şase secunde, dar cu Florentina Ardeleanu la linia de libere. Nervi tari pentru gălăţeancă şi 73-75. Victoria era aproape, dar Pesovici a aruncat la disperare de trei puncte şi i-a intrat!

Phoenix mai are de jucat cu primele două clasate şi, practic, nu mai poate recupera diferenţa de un punct faţă de Danzio.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 10 Martie 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.