UPDATE: Simona Halep s-a calificat în semifinale la Indian Wells

UPDATE: Simona Halep s-a calificat în semifinale la Indian Wells
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: În semifinale, Simona Halep o va întâlni vineri pe Agnieszka Radwanska. Poloneza a învins-o, în sferturile de finală, pe Jelena Jankovici, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4. Halep şi Radwanska s-au întâlnit în meci direct şi în urmă cu o lună, în semifinala de la Doha câştigată de Simona.


.

UPDATE, ora 23.38: Simona Halep a învins-o pe Casey Dellacqua, scor 6-2, 6-2, calificându-se în semifinalele turneului de Indian Wells, unde va întâlni învingătoarea meciului dintre Jelena Jankovici şi


 

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, va juca, miercuri seară, cel mai devreme la ora 22.00, cu jucătoarea australiană, locul 78 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, cu premii totale de aproape şase milioane de dolari. Partida va fi transmisă în direct de Dolce Sport.

Meciul Halep-Dellacqua este al doilea de pe terenul central şi startul său depinde şi de întâlnirea din turneul ATP dintre Milos Raonic (Canada) şi Andy Murray (Marea Britanie), programată de la ora 20.00.

"Este stângace şi nu este uşor să joci cu o stângace pentru că de obicei jucăm cu dreptace. Nu o cunosc, nu am evoluat niciodată împotriva ei. Cred că va fi o surpiză pentru mine. Dar şi Safarova este stângace, deci am experinţă la acest turneu cu stângacele", a declarat Halep despre adversara ei, potrivit site-ului oficial al WTA.

Casey Dellacqua, 29 de ani, se află în faţa celei mai bune performanţe din cariera ei, calificarea în sferturile de finală ale unui turneu din categoria Premier Mandatory. Sportiva australiană nu a câştigat niciun turneu WTA de simplu până acum şi a ocupat cea mai bună poziţie în clasamentul WTA, locul 39, în iulie 2008. Ea este o specialistă a probei de dublu, ocupând locul 9 în 2009, în ierarhia de specialitate.

Halep s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numărul 18 şi poziţia 19 în ierarhia mondială.

Casey Dellacqua, jucătoare venită din calificări, a beneficiat în optimile de finală de neprezentarea sportivei americane Lauren Davis, poziţia 66 în clasamentul mondial, care a acuzat probleme gastrointestinale.

Calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells este recompensată cu 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA.

Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 sau 6 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Citit 1418 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.