Primarul Marius Stan s-a întâlnit cu Adamescu: „Dacă ar ceda clubul fără datorii, am putea încerca să-l salvăm”

Primarul Marius Stan s-a întâlnit cu Adamescu: „Dacă ar ceda clubul fără datorii, am putea încerca să-l salvăm”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul director general al Oţelului susţine că nu există nici un investitor care să preia clubul


Primarul municipului Galaţi, Marius Stan, fost director general al FC Oţelul, a confirmat într-o emisiune la TV Galaţi că s-a întâlnit la Bucureşti cu Dan Grigore Adamescu, patronul Oţelului, pentru a discuta situaţia echipei, concluzia sa fiind că vânzarea clubului este doar o poveste fără fundament real.

”Povestea asta cu vânzarea clubului cred că este o petardă aruncată pentru a face fum, ca să se uite mai uşor eşecul cu Ceahlăul. Fireşte că m-am dus şi am avut o discuţie cu actualul investitor, ca să văd despre ce este vorba, ce gânduri are, pentru că nu poţi trece atât de uşor peste sacrificarea unui brand al oraşului. L-am întrebat pe Adamescu cine vrea să cumpere Oţelul ca să aflu că speranţa, sau petarda, era de fapt ca eu să vin cu un grup de investitori, să-i scot de sub joben, şi să preiau echipa pentru că TNG-ul (n.r. – compania ce deţine acţiunile al FC Oţelul SA) s-a săturat de jucăria asta, după ce au golit-o de bani”, a declarat Marius Stan.

Acesta a precizat că s-ar implica pentru răscumpărea clubul doar dacă Adamescu l-ar ceda fără datorii, însă actualul patron al Oţelului nu are această intenţie.

„Dacă eram un magnat, cumpăram echipa cu certitudine pentru că era ca o răscumpărare a unui copil mai mult decât drag sufletului meu. A prelua eu echipa e o tâmpenie a unora, ar trebui să am cu ce în primul rând. Nu sunt atât de bogat ca să pot prelua eu o echipă. Nu sunt nici sărac, dar nu se pune problema să fac aşa ceva. Nu există niciun investitor şi nicio intenţie de a ceda măcar clubul fără datorii, nu cum l-au luat, că l-au luat cu bani în cont. Doar în situaţia asta am putea face un efort de la Primărie, schimbând bineînţeles forma juridică, deoarece trebuie să fie un non-profit ca să putem finanţa aşa ceva. Împreună cu Primăria, poate Consiliul Judeţean şi poate nişte oameni de afaceri, iubitori ai fenomenului, să încercăm să o salvăm. Nu să-i dăm strălucirea pe care a avut-o, că e greu să mai ajungi acolo, dar măcar să traiască decent. Deci în sensul ăsta am avut discuţia cu Adamescu, dar am constatat că nu e niciun gând de viitor”, a mai spus Stan.

„Vor lăsa echipa să moară”

Concluzia lui Marius Stan după discuţiile cu Adamescu este drastică: „O spun cu amărăciune, nu e nicio intenţie de a salva echipa a actualului finanţator.  Campionatul îl vor termina probabil şi până la sfârşitul anului, vor lăsa echipa să moară. Asta e realitatea cruntă. Ce se mai spune pe la televizor de către Narcis sau de către Ciofoaia, că s-au înţeles cu alţi investitori, sunt doar poveşti ca să creeze fum şi să mai detensioneze atmosfera în jurul echipei, care e neplătită de 4 luni

Citit 4174 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.