Negocieri eşuate/ În loc de parteneriat pentru Oţelul, acuzaţii reciproce
Foto: Marius Stan, Narcis Răducan şi Lucian Ciofoaia, în octombrie 2012, la puţin timp de la preluarea clubului de către TNG

Negocieri eşuate/ În loc de parteneriat pentru Oţelul, acuzaţii reciproce
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Marius Stan reafirmă că TNG a preluat clubul cu 7,3 milioane de euro în cont şi cere intervenţia anchetatorilor


„L-am întrebat pe Adamescu cine vrea să cumpere Oţelul ca să aflu că speranţa, sau petarda, era de fapt ca eu să vin cu un grup de investitori”, afirma primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, în urmă cu două săptămâni, după ce patronul Oţelului anunţase, prin intermediul lui Narcis Răducan, că va vinde clubul. Tot atunci, Stan preciza că ar putea să se implice pentru răscumpărea clubului doar dacă Adamescu l-ar ceda fără datorii, însă actualul patron al Oţelului nu are această intenţie.

Şansele ca problemele uriaşe ale Oţelului din ultima perioadă să-şi găsească o rezolvare în acest mod par să fie nule, Lucian Ciofoaia, administratorul special al FC Oţelul SA, confirmând că s-a dorit o astfel de asociere dar nu s-a ajuns la nici un rezultat. „Noi nu avem istorie în fotbal şi nu ne pricepem la acest fenomen şi de aceea am dorit să ne ocupăm numai de partea administrativă. De aceea ne dorim un partener care să facă parte din fenomen şi să înţeleagă mai bine decât noi fotbalul. Prima opţiune a fost să discutăm cu fosta conducere a clubului, pentru că aceşti oameni cunosc bine fenomenul. Din păcate, nu au fost foarte receptivi la solicitarea noastră. Am discutat, le-am expus situaţia, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. Despre vânzarea clubului nu putem vorbi, pentru că Oţelul este în insolvenţă şi ar fi foarte dificilă trecerea clubului în posesia unei alte firme. După ieşirea din insolvenţă, care ar urma să aibă loc la finalul lui 2016, clubul ar putea fi cumpărat de altcineva. Condiţia este ca până atunci să fie plătite toate datoriile”, a declarat Ciofoaia pentru Monitorul de Galaţi.

Mai mult, în loc de un eventual parteneriat, s-a ajuns din nou în aceeaşi situaţie conflictuală existentă între cele două tabere de mai bine de un an. Marius Stan, fost director general al clubului, a acuzat din nou că Oţelul a ajuns aproape de faliment deşi actualul patronat l-a preluat cu milioane de euro în cont, cerând intervenţia anchetatorilor. "Trebuie să se ştie unde s-au dus banii aceia, trebuie intervenit extrem de serios. Un club preluat cu 7,3 milioane în cont, era cel mai bogat club la momentul respectiv. Pun întrebarea public: unde sunt banii? Pentru că Oţelul este în pragul falimentului, jucătorii sunt neplătiţi. Nu putem să stăm indiferenţi, fac apel să vină cei în măsură să facă lumină, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Sunt convins că sunt lucruri absolut necurate", a spus Marius Stan. 

În replică, Lucian Ciofoaia contraatacă, declarând că Oţelul era pe minus în septembrie 2012, când a fost preluat de TNG: „Clubul avea o datorie de 3,8 milioane euro, era pe minus. Realizaţi că Mittal nu ar fi renunţat la şapte milioane de euro dacă aceşti bani ar fi existat în club”.

Citit 2325 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.