Lienen a explicat dur de ce nu joacă Henrique, iar brazilianul şi-a anunţat plecarea

Lienen a explicat dur de ce nu joacă Henrique, iar brazilianul şi-a anunţat plecarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul Oţelului spune că atacantul brazilian este superficial în pregătire şi că n-a făcut nimic pentru a merita să intre în echipă. Jucătorul a reacţionat, anunţându-şi plecarea în Brazilia


 

Oţelul a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, o partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării, 0-1 cu Săgeata Năvodari. Echipa gălăţeană a dominat categoric acest joc, şi-a creat cel puţin zece ocazii de a marca, dar nu a fructificat niciuna, astfel că după meci, la conferinţa de presă, s-a discutat problema ineficienţii atacanţilor. În condiţiile în care a terminat partida cu fundaşii centrali Sipovici şi Prestia ca atacanţi, iar Henrique nu a fost nici măcar pe banca de rezerve, antrenorul Ewald Lienen a fost întrebat de ce nu-l foloseşte pe atacantul brazilian. Deşi este adept al principiului de nu-şi critica jucătorii în public, de data aceasta germanul a răbufnit, explicaţia sa fiind însoţită şi de un pumn în masă.

„Nu joacă din acelaşi motiv pentru care nu a jucat tot timpul. De ce? Veniţi la antrenamente şi priviţi. Dacă acest tip ar fi muncit din greu şi s-ar fi pregătit pentru sezon, ar fi jucat. Dar nu a făcut nimic de genul acesta, nimic”, a spus Lienen.

Apoi, antrenorul Oţelul a oferit şi detalii, subliniind superficialitatea în pregătire a lui Henrique, mai ales în iarnă, când brazilianul a avut probleme cu viza la revenirea în România şi s-a alăturat lotului mai târziu, direct în cantonamentul din Spania. „Înainte de Crăciun, ne-a ajutat. După, când toată lumea muncea din greu, după sărbători, el nu a făcut nimic în Brazilia. Apoi, din nou a stat 10 zile, în care noi am făcut 20 de antrenamente. Fără antrenament în vacanţă, fără în aceste 10 zile, aşa a început pregătirea în Spania. Îmi pare rău, dar nu am vrut să-l mai antrenez. Oribil, îmi pare rău, pentru că nu este felul meu normal de a-mi critica jucătorii, dar dacă toţi îl critică pe Tudorie, pentru comportamentul profesionist, pentru munca ca un nebun la fiecare antrenament, în cantonamente, antrenându-se 100 %, ca să fie în vârf din punct de vedere fizic, şi criticându-l pentru asta… El este mult mai bun decât Henrique, el joacă mereu, iar celălalt nu a aratat nimic din dorinţa de a ajuta echipa, nici mie, nici echipei”, a completat Ewald Lienen.

Henrique şi-a anunţat plecarea

Atacantul brazilian a reacţionat la declaraţiile antrenorului, anunţându-şi plecarea de la Oţelul printr-un mesaj transmis fanilor pe facebook. “Fanii m-au văzut mereu cum joc cu mare dorință şi multă dragoste pentru acest tricou. Am fi putut face o mulțime de obiective cu acest tricou pe care îl iubesc atât de mult... Vreau să plec, după declarațiile făcute de antrenorul nostru, după ziua de azi eu nu pot suporta să îl mai privesc în ochi. Din păcate, eu plec în Brazilia! Potențialul mi l-am arătat cu 7 goluri în 14 meciuri ca titular. Sper ca într-o zi să mă întorc pentru a juca aici, deoarece eu iubesc acest club cel mai mult, dar din păcate trebuie să plec acum”, a scris Henrique.

Atacantul brazilian a jucat în 17 partide pentru Oţelul în Liga I, marcând cinci goluri, iar în Cupa României a evoluat în trei meciuri, marcând două goluri.

 

Citit 2144 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.