Halterofilul gălăţean Ionuţ Climescu, medaliat la Europene

Halterofilul gălăţean Ionuţ Climescu, medaliat la Europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflat la prima sa competiţie internaţională majoră, halterofilul Ionuţ Climescu a reuşit să urce pe podiumul de premiere la Campionatul European pentru juniori Under 17, care se desfăşoară în Polonia. Sportivul gălăţean a concurat, marţi seară, la categoria 62 de kilograme, reuşind să obţină medalia de argint la stilul smuls, unde a ridicat bara încărcată cu 117 kilograme. La stilul aruncat, cu o performanţă de 135 kg., Climescu s-a situat pe locul patru. La total, gălăţeanul a avut acelaşi bilanţ ca medaliatul cu bronz, 252 kg., ratând locul trei la diferenţă de masă corporală, fiind mai greu cu doar 300 de grame.

Ionuţ Climescu (16 ani) este legitimat la CSM Dunărea, unde a fost format de către antrenorul Mihai Nicolae, fiind cooptat la Centrul Naţional de Pregătire de la Bistriţa, unde s-a antrenat în ultima perioadă. „Este una dintre cele mai mari performanţe din acest an pentru sportul gălăţean şi sunt convins că vor urma altele şi mai strălucitoare pentru Ionuţ. Având în vedere că mai are încă un an la juniori Under 17 şi că a confirmat încă de la prima lui competiţie internaţională importantă, avem mari speranţe că federaţia îl va nominaliza în lotul pentru Jocurile Olimpice de tineret, care vor avea loc în China, în luna august”, a declarat antrenorul Mihai Nicolae.

La Europenele juniorilor din Polonia, delegaţia României a mai obţinut alte patru medalii. Robert Manea a fost cel mai bun la categoria 56 kilograme, unde a obţinut aurul atât la total cât şi la cele două stiluri, în timp ce Adriana Lacatis (categoria 48 kg) a câştigat bronzul la total.

Citit 1008 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Aprilie 2014 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.