Oţelul, cu toate forţele contra Timişoarei: revin Henrique şi Costin
Foto: Sergiu Costin va fi probabil titular în meciul ultimei şanse pentru Oţelul

Oţelul, cu toate forţele contra Timişoarei: revin Henrique şi Costin
Sergiu Costin va fi probabil titular în meciul ultimei şanse pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atacantul brazilian a revenit ieri la antrenamentele primei echipe, pentru meciul ultimei şanse, cel de joi cu Poli Timişoara


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi se află înaintea unui meci existenţial, cel de joi de pe teren propriu, cu ACS Poli Timişoara, în condiţiile în care a ajuns pe locul 17, penultimul în clasamentul Ligii I. Miza este amplificată şi de faptul că mai sunt doar patru etape până la finalul campionatului şi că roş-alb-albaştrii vor întâlni o adversară directă în lupta pentru rămânerea în prima ligă, pe care o pot egala la puncte în cazul unei victorii şi depăşi în clasament dacă se câştigă la minim două goluri diferenţă (în tur a învins formaţia bănăţeană cu 1-0).

În aceste condiţii, la care se adaugă şi faptul că mai sunt doar patru etape până la finalul campionatului, pentru Oţelul nu mai există cale de mijloc, unica variantă fiind victoria.

Având în vedere importanţa maximă a acestei partide, la Oţelul s-a decretat mobilizare generală, aruncându-se în luptă toate forţele disponibile. Elocventă în acest sens este readucerea de la echipa satelit a brazilianului Henrique, atacantul revenind de ieri la antrenamentele conduse de Ewald Lienen, tehnicianul care nu l-a prea folosit în retur, nemulţumit de felul în care s-a pregătit jucătorul în cauză.

De asemenea, este foarte posibil să se mizeze din nou pe Sergiu Costin, mai ales după ce italianul Giussepe Prestia a evoluat foarte slab în partida precedentă. Costin, unul dintre jucătorii de bază din echipa Oţelului care câştiga campionatul şi Supercupa în 2011, n-a jucat nici un minut în partidele din acest an. „A avut ghinionul să se accidenteze în perioada de pregătire din iarnă, şi-a revenit mai greu la potenţialul fizic optim. Acum poate juca, cred că poate fi o soluţie utilă în acest final de campionat”, a declarat Narcis Răducan, managerul general al echipei.

Sergiu Costin a spus că echipa are nevoie să se joace această partidă într-o atmosferă similară precedentului meci existenţial contra timişorenilor, cel din 15 mai 2011, când s-a câştigat campionatul. „La acel meci pur şi simplu pluteam pe teren având întregul stadion alături, este nevoie să fie la fel şi acum”, a spus Costin.

De asemenea, directorul sportiv Gabriel Viglianti, care s-a aflat pe teren din postura de jucător în acea partidă memorabilă de acum trei ani, cheamă gălăţenii lângă echipă pentru disputa de joi seară. „Este un moment la fel de important pentru Oţelul ca cel din 2011. Sper ca şi acum întreg Galaţiul să fie alături de echipă”, a spus Viglianti.

Intrarea spectatorilor va fi gratuită, sperându-se într-o afluenţă mare de public, mai ales că meciul va fi transmis de Dolce Sport, un post recepţionat de puţini gălăţeni.

Meciul Oţelul – Poli Timişoara este programat joi, cu începere de la ora 19.30.

Citit 2119 ori Ultima modificare Marți, 06 Mai 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.