Victorie! Oţelul a dinamitat autobaza timişoreană

Victorie! Oţelul a dinamitat autobaza timişoreană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mobilizarea generală decretată în Galaţi în această săptămână pentru meciul ultimei şanse a Oţelului s-a soldat cu tribune mai populate şi entuziaste ca niciodată în acest campionat şi o echipă roş-alb-albastră motivată, determinată, atacând din start, continuu. Nici nu ar fi fost loc de o altfel de derulare a meciului, atât timp cât ACS Poli Timişoara a adoptat o partitură ultradefensivă, cu nouă jucători de câmp preocupaţi exclusiv să se apere şi doar Szekely uitat ceva mai în faţă.

Firesc, la cum s-a jucat, primele ocazii au aparţinut Oţelului, cu portarul oaspeţilor, Nuno Claro, respingând greu şuturile lui Tritz (8’) şi Giurgiu (11’), în timp ce Astafei (10’) a ajuns o fracţiune de secundă prea târziu la centrarea lui Popescu în careul mic. Pe flancul stâng, cu Popescu foarte ofensiv, apărarea oaspeţilor a arătat că-i subredă, dar Oţelul a insistat mai mult pe partea celalată, ritmul ocaziilor a mai scăzut, acestea reapărând aproape de pauză, cu Armando Cooper (41’ şi 44’) la finalizare şi acelaşi Nuno Claro la respingere.

Partea a doua a început cu o presiune şi mai accentuată pusă de Oţelul, jucându-se doar în ultimii 40 de metri de la poarta oaspeţilor. La o centrare din lovitură liberă gălăţenii au cerut penalti la un presupus henţ al lui Belu (52), apoi Claro a prins la „capul” lui Astafei (54’). Greu de pătruns în faţa unei echipe pusă cu toţi jucătorii în faţa porţii! Gazdele au încercat prin faze fixe, lovitură liberă la 20 de metri, minge mişcată scurt pentru Lovin (63’), pe lângă zid, în plasă lângă bară.

Poli Timişoara n-a avut de ales şi a trebuit să încerce să joace,  perfect pentru contraatacurile Oţelului. Aşa a scăpat Cooper de la centrul terenului şi căzut în careul advers, împins de Scutaru, dar a cerut zadarnic penalti. Timişoara a început să se apropie de poarta Oţelului, fără ocazii, ajungându-se la un final tensionat, cu două centrări eşuate ale oaspeţilor şi cu antrenorul acestora, Dan Alexa, sărind în teren, asupra arbitrului Haţegan. Calcule, Oţelul iese de pe penultimul loc, cu două puncte peste Săgeata şi la egalitate cu Viitorul şi ACS Poli Timişoara.

OŢELUL - ACS POLI 1-0

Meci disputat joi seară, în etapa a 31-a din Liga I

Stadionul „Oţelul”, spectatori 9.000

A marcat: Lovin 63’

Oţelul Galaţi: Goicoechea - Tritz, Sipovici (Sîrghi 74’), Prestia, D. Popescu - Lovin (Milea 71’) - Cooper, Giurgiu, Marquinhos, Astafei - Henrique (Tudorie 77'). Antrenor Ewald Lienen.

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro - Belu, Scutaru, Mera (Nanu 69’), Morariju - Gorobsov (Trandu 57’), Poparadu, Popovici, Boldea (Bălace 48'), Seroni - Szekely. Antrenor Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: Marquinhos 48’, Sipovici 72’, D. Popescu 77’, Atafei 83’, Seroni 24’, Mera 49’, Bălace 84’, Nanu 87’.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) - central, Eugen Sebastian Gheorghe (Suceava), Daniel Mitruţi (Craiova) - asistenţi, Florin Miron (Bucureşti), Dragoş Teodor (Constanţa) - adiţionali.

 

Citit 2506 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.