S-a votat pentru Liga I cu 14 echipe

S-a votat pentru Liga I cu 14 echipe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, ieri, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi înaintată Comitetul Executiv al FRF.

Managerul general al Oţelului, Narcis Răducan, a declarat că a fost de acord cu schimbarea sistemului competiţional. "Va creşte competitivitatea, se vor comasa valorile şi sunt convins că acest campionat va deveni şi mai atractiv. E mai greu pentru cluburile mici, dar în lupte grele ne călim", a menţionat Narcis Răducan.

LPF va propune Comitetului Executiv al FRF şi schimbarea sistemelor competiţionale din eşaloanele inferioare: Liga a II-a cu o serie de 20 de echipe din care promovează 2 şi retrogradează 4, iar Liga a III-a cu patru serii a câte 18 echipe din care promovează 4 şi retrogradează 16.

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe. Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe, iar Liga a III-a are şase serii a câte 12 echipe.

De asemenea, Narcis Răducan a declarat că schimbarea grilei de împărţire a banilor din drepturile TV a provocat discuţii în contradictoriu între reprezentanţii cluburilor puternice ale Ligii I şi cei ai cluburilor mici, însă în final s-a ajuns la o cale de mijloc. "30 la sută se vor împărţi în mod egal, iar 70 la sută în funcţie de locul ocupat în clasament. Au fost discuţii aprinse, ca de fiecare dată, dar au fost discuţii amicale. Fiecare a avut ceva de zis, important este că până la urmă am ajuns la un numitor comun. Bineînţeles că fiecare îşi apără interesul şi câteodată nu ne plasăm pe acelaşi palier. Steaua, Astra, Petrolul au un punct de vedere, echipele mici au altul, dar important e că am ajuns la un numitor comun", a spus Răducan.

El a recunoscut că au existat cluburi care au dorit să negocieze separat drepturile TV, dar nu a nominalizat. "Au fost ceva ameninţări, dar majoritatea câştigă. Chiar dacă nu toată lumea a plecat cu calculele făcute de acasă, dar am ajuns la un mijloc care mulţumeşte pe toată lumea", a menţionat oficialul clubului gălăţean.

Citit 1331 ori Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.