Reacţii în lanţ/ La OŢELUL se tremură şi pentru LICENŢĂ
Foto: Viorel Duru, şeful Comisiei de Licenţiere din FRF

Reacţii în lanţ/ La OŢELUL se tremură şi pentru LICENŢĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Există posibilitatea ca echipei gălăţene să i se retragă dreptul de juca în Liga I dacă în justiţie se va dovedi că s-a intrat ilegal în insolvenţă


La echipa de fotbal Oţelul Galaţi, problemele nu doar că nu-şi găseasc rezolvare, dar se şi înmulţesc pe zi ce trece. Patronul Dan Adamescu nu are intenţii de a face plăţi în perioada imediat următoarea, către majoritatea jucătorilor sunt restanţe salariale de mai bine de patru luni şi foarte mulţi dintre ei sunt pe picior de plecare, depunându-şi memorii la FRF pentru a fi declaraţi liberi de contract, cei din conducerea sportivă sunt şi ei pe picior de plecare, iar acum s-a confirmat că există şi riscul retragerii licenţei pentru ediţia următoare a Ligii I. Dosarul Oţelului pentru licenţiere se baza pe situaţia de insolvenţă şi planul de reorganizare aprobat de instanţă, iar Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, a spus că există această posibilitate, de retragere a dreptului de a juca în Liga I, în cazul în care în justiţie se va dovedi că FC Oţelul a intrat ilegal în insolvenţă. “După ce Dan Adamescu a fost acuzat de către procurori, că nu a intrat tocmai pe căi legale în insolvenţă cu Oţelul Galaţi, această echipă trăieşte periculos. Totuşi, până la urmă hai să nu fim chiar aşa de pricinoşi şi să aşteptăm ca Justiţia să îşi facă treaba. Dacă dânsul va fi găsit vinovat, atunci se poate întâmpla tot ce e mai rău pentru clubul său”, a declarat Viorel Duru pentru fanatik.ro.

Reamintim că, săptămâna trecută, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Adamescu, pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, prin intermediari, către judecătorii Ion Stanciu şi Elena Roventa de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

În acest dosar mai sunt acuzaţi şi alţi doi judecători, printre care şi Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolvenţă în cazul FC Oţelul. Conform Potrivit documentelor obţinute de Mediafax, magistratul Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolvenţă în cazul FC Oţelul. Procurorii susţin că magistratul a făcut ilegal acest demers, în contextul în care ştia despre această societate că se afla pe profit, conform Mediafax.

Mai multe detalii despre acest dosar de la DNA citiţi aici: Oţelul a intrat ILEGAL în INSOLVENŢĂ, conform anchetatorilor DNA

Totuşi, pericolul ca Oţelul să nu înceapă ediţia următoare a Ligii I din cauza retragerii licenţei sunt reduse, fiind greu de crezut că instanţele de judecată vor da un verdict final în cele două luni rămase până la startul campionatului.

 

Răducan nu găseşte alţi investitori

Narcis Răducan, care a precizat după o întâlnire cu Adamescu ce a avut loc vinerea trecută că a fost mandatat să caute investitori care să preia clubul, a spus ieri că şansele pentru o astfel de rezolvare sunt minime. „Nu vrea nimeni să se bage în aşa ceva, şansele să găsesc o astfel de soluţie sunt tot mai reduse”, a spus Răducan.

Citit 2710 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.