Oţelul a intrat ILEGAL în INSOLVENŢĂ, conform anchetatorilor DNA

Oţelul a intrat ILEGAL în INSOLVENŢĂ, conform anchetatorilor DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la una din locuinţele omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, în dosarul în care patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

Insolvenţa firmelor FC Oţelul, Piaţa de Gros, Rosegur şi Argirom International se numără printre dosarele în care judecătorii Mircea Moldovan şi Elena Rovenţa au intervenit, selectând şi desemnând în mod discreţionar lichidatorii judiciari, în schimbul unor favoruri, arată DNA.

În documente obţinute de Mediafax, procurorii anticorupţie relatează în detaliu modul în care judecătorul sindic Mircea Moldovan de la Tribunal Bucureşti selecta lichidatorii judiciari în cazul dosarelor în care dispunea deschiderea procedurii insolvenţei. Potrivit documentelor citate, magistratul Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolvenţă în cazul Oţelului Galaţi, a făcut ilegal acest demers, în contextul în care ştia despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu că se află pe profit.

Mircea Moldovan, susţine DNA, a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza, în 10 iulie 2013, în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvenţa FC Oţelul Galaţi - controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

Anchetatorii anticorupţie susţin că judecătorul era conştient de acţiunile sale nelegale şi că, după ce a deschis procedura insolvenţei în acest caz, nu a mai lăsat dosarul la arhiva instanţei, fiindu-i teamă să nu fie studiat de reprezentanţi ai presei care ar fi descoperit că magistratul a băgat firma în faliment, deşi aceasta era pe profit.

Potrivit procurorilor, în 10 iulie 2013, judecătorul Mircea Moldovan i-a spus Monicăi Borza că în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvenţa FC Oţelul Galaţi a amânat un termen de judecare pentru 4 decembrie 2013, "precizând că va soluţiona «opoziţiile şi problemele» ce vor apărea conform intereselor acesteia, reprezentantul Activ Lichidator reproşându-i judecătorului sindic că «se plânge» de singurul dosar pe care i l-a repartizat".

"În scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvenţă a societăţii FC Oţelul, în dosarul nr. 23900/3/2013, în data de 2 septembrie 2013 judecătorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela că nu a lăsat la arhiva instanţei dosarul menţionat mai sus întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanşa un scandal de presă cu privire la faptul că a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit. Ca atare, judecătorul Moldovan Mircea i-a solicitat practicianului în insolvenţă să depună la dosar «concluzii scrise, nu datate, ca şi cum ar fi fost la termen» care să conţină aspecte de natură a susţine decizia de intrare în insolvenţă a societăţii menţionate", au mai notat anchetatorii, conform Mediafax.

CITIŢI ŞI: Viitorul Oţelului, la mâna procurorilor DNA! S-au făcut PERCHEZIȚII la casa patronului Adamescu

 

Citit 2838 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.