De astăzi, la Galaţi, începe Campionatul European de Karate Fudokan
Foto: Ilija Iorga, fondatorul stilului Fudokan

De astăzi, la Galaţi, începe Campionatul European de Karate Fudokan
Ilija Iorga, fondatorul stilului Fudokan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vor fi prezenţi peste 700 de sportivi, ceea ce înseamnă că va fi competiţia de cea mai mare amploare din istoria oraşului


Eveniment sportiv de mare atracţie în acest weekend la Galaţi. La Sala Sporturilor „Dunărea” se va desfăşura, de astăzi până duminică seară, Campionatul European de Karate Fudokan, sport în care cele trei cluburi gălăţene de profil - Karate Club, Kodo şi Meikyo - excelează de mulţi ani la nivel internaţional. La ultima ediţia a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, 30 de sportivi gălăţeni au obţinut medalii. De altfel, acesta a fost şi unul dintre argumentele cu care s-a obţinut organizarea competiţiei la Galaţi, conform lui Nicolae Mărăndici, gălăţeanul care este preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi al Karate Club Galaţi.

Nicolae Mărăndici a explicat că Fudokan reprezintă stilul evolutiv de Karate Tradiţional, care aduce îmbunătăţiri în funcţie de capacitatea anatomică a corpului uman. La Karate Tradiţional este vorba de vechile stiluri japoneze. Mărăndici a precizat că se fac eforturi ca acest „sport cu impact în educare, care conferă un echilibru fizic şi emoţional” să devină sport olimpic. În România, în acest moment sunt aproximativ 9.000 de practicanţi ai acestui sport, legitimaţi.

La competiţie şi-au anunţat participarea peste 700 de sportivi, oficiali şi însoţitori, din 28 de ţări, astfel că primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a anunţat că în acest moment este ocupată la maximum capacitatea hotelieră a oraşului.

La eveniment este prezentă toată elita mondială a acestui sport: sensei Ilija Jorga - fondatorul stilului Fudokan, sensei Rajeev Sinha - preşedintele Federaţiei Mondiale Fudokan, Vladimir Iorga - preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional.

Competiţia va avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, în două reuniuni zilnice, în intervalele orare 10.00 - 12.00 şi 14.30 - 20.00. Vineri vor concura copiii (6-12 ani), sâmbătă va fi rândul cadeţilor şi juniorilor, iar duminică va avea loc competiţia la tineret şi seniori. Festivitatea deschiderii oficiale este programată sâmbătă, la ora 11.00, iar cea de premiere duminică, în jurul orei 17.00.

Bugetul pentru organizarea acestei competiţii de amploare este de aproximativ 65.000 de euro, fiind asigurat de către federaţia de specialitate, Karate Club Galaţi, Ministerul Tineretul şi Sportului şi Consiliul Local Galaţi.

Campionatul European Fudokan va avea loc „in memoriam sensei Dan Stuparu”, cel care a dezvoltat practicarea de karate tradiţional în România, decedat în urmă cu un an.

Citit 3077 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.