TENIS Gălăţeanca Patricia Ţig, campioană la dublu și semifinală la simplu în turneului ITF de la Viva
Foto: Patricia Ţig

TENIS Gălăţeanca Patricia Ţig, campioană la dublu și semifinală la simplu în turneului ITF de la Viva
Patricia Ţig
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Patricia Țig a resimțitit efortul de ieri, când a jucat trei partide, cedând sâmbătă în semifinala cu Elena Bogdan, scor 3-6, 5-7


 

La turneul internaţional de categorie Futures „Trofeul Municipiului Galaţi – Viva Tenis Club”, dotat cu premii de 10.000 de dolari şi inclus în circuitul ITF Pro, ieri s-au aflat semifinalistele în proba de simplu. Gălăţeanca Patricia Maria Ţig (locul 375 WTA, cap de serie numărul 2) a învins-o pe Camelia Hristea (locul 896 WTA), scor 6-2, 6-4 şi o va întâlni astăzi, în semifinală, pe Elena Bogdan (locul 639 WTA). Partida Ţig - Bogdan va fi o reeditare a semifinalei turneului similar de la Sibiu, de acum trei săptămâni, când gălăţeanca s-a impus cu 7-6, 6-3.

Cea de-a doua gălăţeancă ajunsă în sferturile de finală, Gabriela Talabă, a fost învinsă de Oana Georgeta Simion cu scorul 6-4, 6-2. Învingătoarea Gabrielei este marea surpriză a turneului. Are 18 ani, este doar pe locul 1187 WTA, iar în primul tur a eliminat-o pe favorita turneului, Cristina Dinu (locul 219 WTA), în două seturi, scor 7-6 (4), 6-3. Simion se va întâlni, astăzi, în semifinală cu favorita numărul 4, Anastasia Vdovenco (Republica Moldova, 637 WTA).

Una din semifinalele probei de dublu a fost disputată între gălăţencele Ţig şi Talabă. Învingătoare a fost perechea Patricia Ţig/Camelia Hristea, care a trecut de Oana Simion/Gabriela Talabă după un meci extrem de echilibrat, cu scorul de 5-7, 6-3, [13-11].

Tot ieri, spre seară, a avut loc şi finala de la dublu, astfel că Ţig a trebuit să joace al treilea său meci într-o singură zi. Decizia organizatorilor a fost forţată de faptul că ambele jucătoarea din cealaltă pereche ajunsă în finală, Maryna Kolb şi Nadiya Kolb (Ucraina) trebuie să joace de astăzi în calificările unui turneu similar care începe la Bucureşti. Finala de dublu a fost câştigată de Ţig şi Hristea, scor 6-3,6-1.

Semifinala Ţig – Bogdan va fi al doilea meci al zilei, în jur de ora 13.00, după cealaltă semifinală, programată după ora 10.30.

Citit 1341 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iunie 2014 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.