Cu trei săptămâni înainte de startul sezonului, REUNIREA Oţelului n-a adus prea multe RĂSPUNSURI

Cu trei săptămâni înainte de startul sezonului, REUNIREA Oţelului n-a adus prea multe RĂSPUNSURI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Constantin Schumacher a condus primul antrenament, numele noului antrenor urmând să fie anunţat până la sfârşitul săptămânii * Prima achiziţie mai notabilă o va reprezenta revenirea lui Janos Szekely


 

Reluarea pregătirilor echipei de fotbal Oţelul Galaţi n-a adus suporterilor informaţii menite să mai elimine din necunoscutele acestei verii. Deşi în urmă cu o săptămână Lucian Ciofoaia, administratorul special al clubului, spunea că noul antrenor va fi prezentat la reunirea lotului, acest lucru nu s-a produs, primul antrenament fiind condus de Constantin Schumacher, principalul din sezonul trecut de la Oţelul II şi care a fost anunţat că va fi secund la prima echipă. „Încă nu am luat o decizie privind antrenorul principal, o vom face până miercuri sau cel târziu până la plecarea în cantonament”, a declarat Ciofoaia, care a precizat că va fi efectuat un stagiu de pregătire centralizată în Slovacia, începând din 30 iunie.

De asemenea, la reunire n-a fost prezent nimeni din partea firmei australiene care a fost anunţată că a preluat managementul sportiv al clubului. „Cei de la Aspen Alpine Management desfăşoară un audit la club”, a explicat Ciofoaia.

Director de scouting

Singura noutate în ceee ce priveşte partea de conducere a clubului a fost prezentarea lui Andrei Rusu, ca director al unui departament nou, cel de scouting. Acesta a declarat că sunt discuţii cu mai mulţi jucători care sunt doriţi la Oţelul. „Vom testa mulţi jucători în Slovacia, intenţionăm să aducem jucători din străinătate, ne orientăm în special spre jucători tineri din ligile inferioare din Germania, dornici de afirmare”, a declarat Andrei Rusu. Acesta a mai adăugat că sunt discuţii foarte avanasate şi cu jucători români, printre cei nominalizaţii fiind Janos Szekely (31 de ani), care a mai evoluat la Oţelul în 2007-2008, de unde a plecat la Steaua. De atunci a mai jucat la echipe din Rusia, Polonia, FC Braşov şi ultima dată la Universitatea Cluj.

Au mai fost spuse şi alte două nume de jucători cu care sunt negocieri avansate, atacanţii Marius Bâtfoi şi Cristian Cristea. Primul vine de la FCM Dunărea, Bâtfoi participând la antrenamentul de ieri al Oţelului, iar Cristea (26 de ani), a fost ultima dată la Farul Constanţa, unde a jucat în sezonul trecut doar în cinci partide. A fost format la FC Snagov şi a mai trecut pe la Viitorul Constanţa, ASA Târgu Mureş iar înainte de a ajunge la Farul a fost legitimat jumătate de an la echipa australiană Southern Stars din Melbourne.

La primul antrenament au participat 20 de jucători: Abraham, Sipovici, Marus, Mişelăricu, S. Ilie, Cojoc, Rusu (Oţelul II), Miron (Oţelul II), Stoian (Oţelul II), Milea, Murgoci, Sîrghi, D. Popescu, Moglan, Lovin, Zaharia, Marquinhos, Pungă, Bâtfoi (Dunărea) şi Tudorie. A ajuns ceva mai târziu şi Astafei, care nu s-a echipat pentru antrenament.

Lucian Ciofoaia a precizat că la o parte din aceşti jucători, chiar şi dintre cei aflaţi încă sub contract, se va renunţa: „Sunt unii care nu mai doresc să joace pentru echipa Galaţiului, nu pot fi ţinuţi cu forţa”.

Citeşte şi:  Fotbalişti OBLIGAŢI să stea unde nu sunt plătiţi: "La Oţelul, SCLAVIA este legală"

 

Citit 2447 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.