UPDATE / OŢELUL are primul AMICAL al verii, sâmbătă, în Slovacia
Foto: Jucătorii Oţelului, la unul din antrenamentele din Poprad (Foto: Dan-Dumitru Neculcea)

UPDATE / OŢELUL are primul AMICAL al verii, sâmbătă, în Slovacia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potenţialul noii echipe, cu un lot schimbat substanţial, va fi testat în faţa unei formaţii de liga secundă din Cehia


UPDATE, ora 11.50: FC Oţelul a anunţat "11"-le cu care va fi început amicalul de astăzi: Vlasie - Andrei Marus, Miselaricu, Ivan (fundas central slovac venit in probe), D. Popescu - Stelian Cucu, Avdic - Onwuachi, Cosmin Stoian, Silviu Ilie - Tudorie.

De asemenea, clubul a anunţat că s-a renunţat la achiziţia portarului Cătană, în locul său urmând să fie testat Cezar Lungu, portar în vârstă de 26 de ani care a mai jucat la Steaua, Astra Giurgiu, Sportul Studenţesc, CSMS Iaşi şi FC Clinceni.


 

Cu exact două săptămâni înaintea debutului oficial în noul sezon, echipa de fotbal Oţelul Galaţi va susţine primul meci amical din scurta perioadă de pregătire din această vară. Aflată în cantonament în Slovacia, la Poprad, formaţia roş-alb-albastră va întâlni, de la ora 15.00, pe Frydek-Mistek, una dintre codaşele ultimei ediţii a ligii secunde din Cehia.

Au rămas doar doi dintre titulari

Acest joc va fi primul test pentru noul Oţelul, echipă cu un lot schimbat semnificativ faţă de sezonul precedent. Practic, din lotul avut în campionatului trecut au mai rămas doar zece jucători, mulţi dintre ei prinzând echipa sub comanda lui Lienen foarte puţin sau chiar deloc: Dan Popescu, Tudorie, Sipovici, Mişelăricu, Silviu Ilie, Marus, Murgoci, Moglan, Abraham şi Miron. Dintre aceştia, doar Dan Popescu şi Tudorie s-au aflat foarte des printre titulari, ceva mai multe partide adunând şi Mişelăricu şi Sipovici. 

În pregătiri sub comanda noilor antrenori, germanii Michael Weiss şi Steffen Menze, se mai află câţiva tineri promovaţi de la Oţelul II: portarul Vlasie, mijlocaşul ofensiv Cosmin Stoian şi fundaşul stânga Adrian Rusu. 

De asemenea, deşi i s-a încheiat contractul cu Oţelul, fundaşul dreapta Samoel Cojoc face parte din grupul deplasat în Slovacia, el fiind în probe după o pauză destul de lungă provocată de o accidentare.

Tot în teste se află alţi patru jucători români, toţi venind de la formaţii din ligile inferioare: fundaşul stânga Ionuţ Tomozei (ASA Tg. Mureş), atacantul Alexandru Boștină (Olimpia S. Mare), portarul Daniel Catană (Astra II) şi mijlocaşul gălăţean Stelian Cucu, de la FCM Dunărea. 

În perioadă de probă este şi germanul Marcel Avdic, iar astăzi mai sunt aşteptaţi să ajungă în cantonamentul Oţelului alţi trei jucători, australianul Julius Davies, mijlocaş ofensiv cu junioratul făcut în Germania, plus alţi doi străini, cel mai probabil un portar şi un fundaş.

Singurele noutăţi certe sunt atacantul Criastian Cristea (Farul), atacantul nigerian Benjamin Onwuachi (30 de ani) și mijlocaşul defensiv camerunez Jose-Alex Ijeng (26 de ani), toţi trei fiind anunţaţi de club ca semnatari ai unor contracte pe o perioadă de doi ani.

În cantonamentul Oţelului s-a mai aflat şi atacantul Junior Torunarigha, dar s-a renunţat la achiziţia nigerianului, care venea după o accidentare de durată.

Altfel, vineri au fost efectual două antrenamente, tehnicianul Michael Weiss declarând că este foarte mult de lucrat la pregătirea fizică, motiv pentru care a renunţat la unul din celelalte trei jocuri amicale ce erau programate după meciul de sâmbătă.

Citit 2629 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iulie 2014 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.