Recompensă pentru performanţă/ CÂŞTIGĂTORII aurului mondial, PREMIAŢI de Guvern
Foto: Gălăţencele Daniela Corban, Alexandra Dindiligan şi Andreea Taivan, campioane mondiale (Foto: Bogdan Codrescu)

Recompensă pentru performanţă/ CÂŞTIGĂTORII aurului mondial, PREMIAŢI de Guvern
Gălăţencele Daniela Corban, Alexandra Dindiligan şi Andreea Taivan, campioane mondiale (Foto: Bogdan Codrescu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa naţională de handbal feminin – junioare Under 18 a României, care a câştigat titlul de campioană mondială la această categorie de vârstă, precum şi medaliaţii români de la Campionatul Mondial de la kaiac-canoe au fost premiaţi, marţi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

"Vreau să le felicit pe toate fetele şi să le urez succes în continuare. Dacă au fost campioane mondiale la junioare înseamnă că la senioare o să încerce să fie tot acolo. Felicit campionii mondiali de la kaiac-canoe şi le urez succes pentru toată pregătirea pentru Olimpiada de la Rio", a spus Ponta.

Din echipa de handbal junioare au făcut parte şi trei gălăţence, Daniela Corban, Andreea Taivan şi Alexandra Dindiligan. De asemenea, Victor Mihalachi, care a câştigat titlul mondial la kaiac-canoe în proba de canoe dublu, este considerat gălăţean prin adopţie, el fiind format ca sportiv la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi.

Premierul a afirmat că premiile prevăzute de lege pentru sportivii merituoși vor fi dublate ulterior.

"Nu avem așa de mulţi campioni mondiali şi oricum premiile nu sunt atât de mari precum ar trebui să fie. Sper să folosească premiile pe care le primesc azi de la Ministerul Tineretului și Sportului, de la Guvern, de la cluburi, de la sponsori, ca să se pregătească mai bine şi să aducă în România cât mai multe medalii", a adăugat Ponta.

La rândul său, Gabriela Szabo a adresat felicitări sportivilor premiaţi pentru ceea ce au făcut pentru sportul românesc.

Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, campioni mondial la kaiac-canoe, au fost premiaţi cu 27.800 lei, sumă care va fi dublată, iar Iulian Şerban, care cucerit medalia de argint la paracanoe, a fost premiat cu 10.600 lei, suma care, de asemenea, va fi dublată.

Totodată, sportivele echipei de handbal feminin juniori au fost premiate cu câte 9.300 lei, suma care va fi şi ea dublată.

Citit 1913 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.