Steaua bate Oţelul ajutată din nou de arbitraj
Foto: Arbitrul Cătălin Popa

Steaua bate Oţelul ajutată din nou de arbitraj
Arbitrul Cătălin Popa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană a dominat liderul până la eliminarea lui Tavares * Primul din cele două “galbene” ale portughezului a fost acordat din excesul de zel al arbitrului Popa * Cu un jucător în minus, Oţelul n-a mai putut face faţă


Începutul de meci a avut imaginea clasamentului întors cu josul în sus, Oţelul având potenţial de a domina liderul. La redebutul în tricoul  roş-alb-albastru, Florin Cernat a dat consistenţă ofensivă echipei sale şi a fost la originea primelor trei ocazii de gol ale meciului. Două lovituri libere executate de el de la marginea careului (4’ şi 15’), ambele foarte puţin pe lângă poartă, plus o lansare perfectă pentru Brigido (6’), finalizată de portughez cu şut la o palmă peste transversală.

Între aceste faze, a mai fost un moment care s-a dovedit decisiv: în minutul 5, arbitrul Cătălin Popa i-a dat cartonaş galben degeaba lui Tavares, pentru un fault banal de joc, amintind astfel de arbitrajul lui Iulian Dima de la ultimul meci al Stelei la Galaţi. Portughezul a mai făcut un fault tactic în minutul 17, urmat de al doilea galben, echivalent cu eliminarea şi s-a cam terminat cu superioritatea Oţelului. A fost al nouălea cartonaş roşu în zece etape în contul Oţelului!

Jucătorul în minus din echipa gazdă s-a simţit aproape imediat. Dan Popescu n-a avut coechipier demarcat, a forţat o pasă pe cealalaltă parte, mult prea în faţă pentru Mişelăricu, Tănase a profitat, a tras din afara careului, mingea fost deviată, iar Latovlevici (22’) a rămas singur cu portarul în zece metri şi a deschis scorul. Până atunci, Oţelul avusese trei ocazii de gol, iar steliştii niciuna. Peste două minute, cam la fel: o pasă prea moale a lui Cojoc pentru Sipovici, iar Sânmărtean (24’) n-a irosit cadoul, finalizând după ce a rămas doar cu Hotoboc în faţă. Prima repriză s-a încheiat cu o bară direct din corner, marca Sânmărtean.

În partea a doua, Oţelul a mai avut o singură şansă de a reveni, la o centrare a lui Popescu, Jula (59’) a încercat să pună capul din plonjon, reproşându-i arbitrului că a fost împins şi că trebuia acordat penalti. Dacă mai erau ceva firmituri de speranţă în tabăra gazdelor, s-a rămas şi fără ele în minutul 63: Hotoboc a respins în bară la o lovitură liberă bătută de Rusescu, iar la cornerul care a urmat centrarea la colţul lung a fost reluată cu capul în gol de Szukala, de lângă Sipovici. Meci s-a încheiat sfidător, cu un nou gest pro Steaua al arbitrului Popa, care l-a mângâiat pe Iancu cu “galben”, la o talpă în moment de joc oprit, fază indubitabil de eliminare.

Oţelul Galaţi - Steaua Bucureşti 0-3 (0-2)

Meci disputat duminică, în etapa a 10-a din Liga I

Stadion “Oţelul” din Galaţi, spectatori 10.000

Au marcat: Latovlevici 22’, Sânmărtean 24’, Szukala 63’

OŢELUL: Hotoboc - Mişelăricu, Miron, Sipovici, D. Popescu - Tavares, Cojoc - Brigido (Zaharia 73’), Cernat (Avdic 56’), I. Popa (St. Cucu 46’) - Jula. Antrenor Tibor Selymes.

STEAUA: Arlauskis - Papp, Szukala (Râpă 85’), Varela (Luchin 73’), Latovlevici - Prepeliţă, Sânmărtean - Chipciu, Rusescu (Iancu 67’), Tănase - Keşeru. Antrenor. Costel Gâlcă.

Cartonaşe galbene: Tavares 5’, 17’, Tănase 19’, Chipciu 45’+1, Latovlevici 51’, Iancu 89’

Cartonaş roşu: Tavares 17’

Arbitri: Cătălin Popa (Piteşti) - central, Aurel Oniţa (Constanţa) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti) - asistenţi; Adrian Ilyes (Ploieşti) - rezervă.

Citit 2723 ori Ultima modificare Duminică, 05 Octombrie 2014 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.