Gălăţeanca Patricia Ţig a jucat semifinala în Mexic

Gălăţeanca Patricia Ţig a jucat semifinala în Mexic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Duel între românce încă din primul tur al turneului de la Tampico (Mexic), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari: Patricia Ţig o va întâlni pe Alexandra Cadanţu. Gălăţeanca ar fi trebuit să joace în calificări la acest turneu, dar a fost admisă direct pe tabloul principal din postura de "Excepţie specială". Acest statut se acordă jucătoarelor care în săptămâna precedentă ajung în fazele superioare (semifinala pentru Ţig) ale unui turneu de acelaşi nivel al premiilor şi care, astfel, nu mai pot ajunge la meciurile din calificări.

Săptămâna trecută, Cadanţu a fost la acelaşi turneu cu Patricia Ţig, unde s-a oprit în sferturi. Nu a avut un sezon reuşit, coborând pe pe locul 59 în topul WTA, pe care îl ocupa la începutul anului, până pe 205.


 

Jucătoare gălăţeancă de tenis Patricia Ţig (20), aflată pe locul 281 în clasamentul mondial WTA, a reuşit în Mexic cel mai bun parcurs din carieră la un turneu cu premii totale de 50.000 de dolari. Venită din calificări, Ţig a obţinut sâmbătă dimineaţă o nouă victorie  de senzaţie la Monterrey, trecând în sferturile de finală de Mariana Duque-Marino (Columbia), locul 153 WTA, scor 7-5, 7-6. Astfel, Ţig a ajuns în semifinale la prima sa participare într-un turneu de acest nivel, pe tabloul principal, dacă facem excepţie de cel 100.000 de dolari de la Bucureşti (2012), unde primise un wild-card.  

În penultima fază a turneului, Patrica Țig a făcut din nou un meci foarte bun, cedând la limită, scor 4-6, 6-4, 4-6 în faţa celei de-a doua favorite, Lourdes Domingues Lino (Spania), locul 121 în topul WTA.

Cealaltă româncă din acest turneu, Alexandra Cadanţu (195 WTA), pierdut în sferturile de finală, scor 1-6, 1-6, în faţa belgiencei An-Sophie Mestach.

Pentru accesul în semifinale, gălăţeanca a primit 34 de puncte WTA, cea mai mare recompensă obţinută de ea până acum dintr-un singur turneu, graţie căruia va face un salt remarcabil în ierarhia mondială, urcând 26 de poziţii, până pe locul 255. Patricia Ţig a început acest an de pe locul 808.

Săptămâna aceasta, Ţig va juca tot în Mexic, la Tampico, într-un turneu tot de 50.000 de dolari.

Citit 1053 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.