DOLIU în sportul gălățean. S-a STINS DIN VIAŢĂ un reputat antrenor
Foto: foto voleiromania.ro

DOLIU în sportul gălățean. S-a STINS DIN VIAŢĂ un reputat antrenor
foto voleiromania.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un mare om de sport, TRAIAN VÂLSAN, cunoscut în special prin contribuţia sa la dezvoltarea voleiului feminin gălăţean, s-a stins din viaţă.

S-a născut cu 78 de ani în urmă şi a debutat ca jucător, în perioada junioratului, la Braşov. Ca senior a jucat la Tractorul Braşov - o echipă de top din acea vreme - pentru ca la puţin timp să ajungă la Galaţi, după ce îşi încheiase cursurile universitare în Capitală. A făcut parte din echipa de aur a Galaţiului, pe vremea când aceasta se afla pe val - între colegii săi fiind jucători de mare valoare, precum Gabriel Udişteanu, Iorga, Brandenburg, Vasile Petrişor, Socs, Ozun sau George Kramer.

La încheierea activităţii de jucător s-a dedicat meseriei de antrenor. A pregătit echipe masculine de juniori, precum şi de seniori, dar marea performanţă a repurtat-o în voleiul feminin. Cu Vâlsan la timonă, voleiul feminin gălăţean a cucerit de trei ori titlul de vicecampioană naţională, precum şi o „Cupă a României”. Gălăţencele s-au luptat ani buni cu marile puteri ale voleiului din ţara noastră - Dinamo, Penicilina Iaşi sau Rapid Bucureşti. În acea perioadă, CS Universitatea (echipă care s-a mai numit Ştiinţa şi Politehnica) a dat numeroase jucătoare loturilor naţionale, printre acestea numărându-se Crina Georgescu Răuţă, Maricica Muscă, Speranţa Găman, Dana Sângeogean sau Ileana Berdilă. A rămas în preajma terenului de volei până în ultima clipă, când o boală nemiloasă l-a smuls de lângă noi.

Pentru marile sale merite (a mai practicat atletismul şi handbalul), TRAIAN VÂLSAN a primit înalta distincţie de antrenor emerit. În paralel cu antrenoratul, a îndeplinit funcţia de lector la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, participând cu priceperea sa la instruirea mai multor generaţii de studenţi.

Transmitem familiei îndoliate întreaga compasiune a amatorilor sportului gălăţean.

Bunul Dumnezeu să-l primească în Împărăţia Sa!

Citit 5715 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.